Солун дава сцена на нов електронен фестивал

Pinterest LinkedIn +


На 1 октомври в комплекса Mylos в Солун, Гърция, ще се проведе първото издание на Reworks. Във фестивала, чиято концепция е изградена върху синтеза между модерните изкуства, ще вземат участие над 30 диджеи, музиканти, дигитални артисти, танцови изпълнения, фотографи и скулптори.

Reworks се организира от едно от най-активните музикални движения в Гърция - NON. Създадено в средата на 90те, то има своя страница в електронната история в Тесалоники, Гърция и в началото има за цел да реализира разнообразни идеи, включващи промотиране на артисти, организация на събития, музикален мениджмънт и графичен дизайн.

Философията на новия век на NON вече включва и търсенето на изява за връзката между звука и природата, а също и промотирането на разнообразни абстрактни електронни музикални движения. Reworks доказва търсенията на тази философия - фестивалът ще се ситуира в комплекса Mylos - бивша мелница за пшеница, превърнала се в рай за музиката през последните 30 години.

Артисти от цялото земно кълбо, заедно с най-напредничавите им колеги от Гърция - и признати авторитети на сцената, и новоизгряващи таланти, ще положат основите на този нов културен феномен. Всички те се събират заедно, за да изпълняват електронна музика и да творят модерно изкуство, което цели да хвърли нова светлина върху връзката между звук, движение и картина.

Фестивалът ще се случва едновременно на шест различни сцени, а достъпът до него в деня на провеждането му ще бъде на стойност 22 евро.

Line – up

Сподели.