Любо Киров и Миро против бойкота на „СкандаУ“ на наградите не БГ Радио

Pinterest LinkedIn +

Изпълнителите Любо Киров и Миро не са съгласни с мнението на „СкандаУ“, че в категорията „Дует/Трио/Вокална група“ на Годишните награди на „БГ радио“ трябва да са включени единствено групи или дуети, утвърдени като такива през цялата година.

Любо и Миро също като „СкандаУ“ са номинирани в тази категория, но за разлика от Лъчезар Евтимов и Йонислав Йотов, те няма да бойкотират наградите. Дори напротив – и двамата са доволни от номинациите и споделиха радостта си в социалните мрежи ден след като „СкандаУ“ обявиха решението си.

Припомняме, че Тото и Лъчо заявиха, че се отказват от номинацията „Дует/Трио/Вокална група“ на Годишните награди на „БГ радио“. „Категорията е за постижения и успехи на дует/трио/вокална група през цялата 2019 година, в един общ професионален път, не в създаването и изпълнението на една песен“, съобщиха от „СкандаУ“.

Те уточниха, че са група от 10 години, докато останалите изпълнители в категорията са колаборации, създадени за един-единствен проект. Става въпрос за Графа в колаборация с Любо Киров и Орлин Павлов; Миро и Койна Русева; Pavell & Venci Venc' и Любо Киров.

„Некоректно е да поставиш една-единствена песен срещу цялата година на „СкандаУ“. Некоректно е спрямо всички участници в тази категория, които безспорно са имена, заслужили успехите си!“, възмутени са Тото и Лъчо.

Оказва се обаче, че останалите номинирани в категорията не са на тяхното мнение и не смятат решението на „БГ радио“ за некоректно. Любо вече се похвали със своята двойна номинация пред феновете си, а Миро призова почитателите си да гласуват за него.

Никой от номинираните изпълнители до момента не е коментирал бойкота на „СкандаУ“, нито е подкрепил мнението им.

 

Сподели.

Относно автора

Автор и филолог с близо 15-годишен опит като репортер и редактор във вестник, а по-късно - главен редактор в интернет издание. Иначе пише от малка. Пише стихове, пише за мечтите си и за всичко, което я вдъхновява. Обича да пътува. Обожава да пътува. Не си представя живота без пътуване. И вдъхновение.