Любимите ароматни семейства – кои съставки превръщат марковите парфюми в класики

Pinterest LinkedIn +

Всеки знае, че закупуването на оригинални и маркови парфюми често се явява като неустоимо преживяване, към което всички ние се стремим. Това да се сдобиеш с първокласен и качествен аромат определено може да се включи към бюти целите на не един и двама. Решихме да посветим днешната си статия на онези от вас, които с огромно обожание се впускат към закупуването на следващото любимо ухание. Вероятно знаете, че експертите в областта успешно класифицират марковите парфюми въз основа на ароматното семейство, към което принадлежат. Именно за това ще стане дума по-подробно днес.

Ароматните семейства представляват големи групи, в които позиционираме парфюми с общи характеристики. Разбира се, основното и водещото при това групиране са съставките, които най-силно се усещат в съдържанието на дадената есенция. Всъщност никак няма да е пресилено, ако кажем, че правилната подборка на парфюми далеч не винаги опира само и единствено до личния вкус на клиента. Понякога е препоръчително да се вземе под внимание и онова, което най-добре би ни подхождало.

Марковите парфюми от флоралните и от плодовите ароматни семейства се радват на изключителна популярност

Едва ли ще можем да изненадаме някого, като кажем, че присъствието на цветя в съдържанието на даден аромат, е повече от определящо за крайната оценка, която бихме могли да дадем. По-голямата част от клиентите и от потребителите със сигурност свързват изграждането на брилянтни парфюми с включването на цветя към основните им съставки. Затова и бързаме да споменем именно флоралното парфюмно семейство – представителите на тази група се характеризират с използването на много цветни акорди и нотки в процеса по тяхното създаване. Ако определено може да се преоткриете в описанието на хора, обожаващи цветята, то този тип парфюмни продукти категорично бързо ще се превърнат в най-предпочитаните от вас.

Далеч не по-малка популярност притежават и плодовите ухания. Марковите парфюми, част от плодовото ароматно семейство, преди всичко се характеризират със свежест, сладост и истинска енергизираност. Плодовете като основни съставки са наистина много подходящи за създаването както на дамски и мъжки парфюми, така и на унисекс ухания. Отдавна границите съвсем биват размити в модата и красотата, особено що се отнася до есенциите, които избираме да носим в ежедневието си.

Парфюми, притежаващи дървесни и мускусни екстракти, също не са никак за подценяване

Онези от вас, които определено предпочитат повече по-дръзките и интензивни аромати, със сигурност ще спрат вниманието си на дървесно-мускусното ароматно семейство. Повечето парфюми, причисляващи се към тази ароматна група, действително се определят като по-дръзки, по-силни и по-впечатляващи. Разбира се, всичко това се дължи на интензитета на съставките, които най-често влизат в съдържанието им. Към тях причисляваме амбрата, мускуса, кедъра, сандаловото дърво, дъбовия мъх, смолата. Оригиналните парфюми от този тип определено са много по-подходящи за носене по време на вечерни събития или пък по време на по-хладните и студени месеци от годината. Гарантираме, че никак няма да сгрешите, ако спрете избора си на този тип ухания.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.