Little Big Planet 2

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Платформър Година: 2011 Разработва: Media Molecule Издава: Sony Computer Entertainment Europe Платформа: PS3

Умилително симпатична, преливаща от шарени, взривяващи въображението идеи игра - това е може би най-краткото определение за оригиналния Little Big Planet.

Макар да изглеждаше като забавление за деца от 3 до 5 години тя плени милиони възрастни с веселяшката си, но предизвикателна природа на неангажиращо развлечение от нова генерация каквото рядко сме виждали през последните няколко години. Освен шантави предизвикателства, свързани с равни дози преодоляване на различни препятствия и решаване на пъзели с прогресивно нарастваща сложност, "Голямата – малка планета" предлагаше още и неповторим визуален стил. За най-предприемчивите, играта включваше уникален редактор за нива, с чиято помощ многобройните й фенове създадоха цяла плеяда истински мини – развлекателни шедьоври.

Сега, в самото начало на 2011 година, култовите Media Molecule (разработчик) са ни подготвили серия нови изненади, събрани в едно страхотно продължение, което както се оказва, успява да развие и подобри предшественика си в почти всяко едно отношение.

Разбира се, всичко положително, което превърна Little Big Planet в любимо развлечение на безкрайно много геймъри, е запазено – играта все така радва с екстравагантна, пленителна визия, а като идеи и структура повтаря почти дословно първата част.

В същото време соловата част на Little Big Planet 2 предлага видимо по-голямо разнообразие – от множеството нови заплахи, които ще трябва да избягва симпатичният малък Sackboy, до почти неизчерпаемо количество обекти с които храбрия ви малък герой да взаимодейства по пътя си към победата.

Редно е да споменем и обновения и разширен комплект за разработка на нови нива. По този параграф Media Molecule буквално са постигнали невъзможното – от една страна той е станал още по-комплексен и преливащ от опции, а от друга - с него се работи по-леко и интуитивно.

Накратко казано: задължителна игра за всички фенове на веселите, неангажиращи забавления и разбира се на Little Big Planet.

Плюсове:

- Всички плюсове на оригинала внимателно разширени и допълнени
- Видимо по-добре обмислен и увлекателен режим за солова игра
- Едновременно по-комплексен и лесен за работа редактор за нива

Минуси:

- Издава се единствено за PlayStation 3 (засега!)


Сподели.