Linkin Park записват социално ангажиран албум

Pinterest LinkedIn +

Linkin Park започнаха работа по наследника на издадения през 2010 година четвърти студиен албум на американската ню метъл банда A Thousand Suns, който дебютира под No.1 в Billboard 200 и към който принадлежи актуалният им сингъл – Iridescent, включен в саундтрака на Transformers: Dark of the Moon.

В интервю за Kerrang! фронтменът на Linkin Park, Честър Бенингтън (Chester Bennington), разкрива, че работата по проекта е започнала още преди две месеца, а текстовете на новите парчета, които ще бъдат включени в него, са фокусирани предимно върху много и най-различни сериозни социални проблеми и в по-малка степен – върху лични преживявания и емоции, с което се характеризира досегашната им продукция.

Според Бенингтън, материалът, по който Linkin Park работят в момента, ще бъде възприет противоречиво от публиката и едва ли всички ще го възприемат положително – перспектива, която го удовлетворява напълно.

"Бидейки артист, искам да извиквам реакция. Ние се научихме как да пишем сериозни парчета със сериозни текстове. Изградихме свое собствено отношение към политиката, вярата и други подобни неща. Това са все теми, които предразполагат към поучителен тон, а ние нямаме за цел да се правим на моралисти. Човек трябва да се научи как да говори с хората, а не на хората", допълва 35-годишният музикант, който е член на още една банда – основаната от него преди 5 години Dead by Sunrise.

Сподели.