Linkin Park записват нов албум с Rick Rubin

Pinterest LinkedIn +

Американската нео метъл група Linkin Park работи по нов албум, за първи път в сътрудничество с прословутия продуцент Рик Рубин (Rick Rubin). Предстоящото издание ще е първото дългосвирещо такова за групата след "Meteora" (2003 г.) и "ще е различно и велико", вярват членовете й.

Чрез съобщение, публикувано в официалния сайт на групата, неотдавна издалият и солов албум Майк Шинода (Mike Shinoda) запознава феновете на Linkin Park със следните подробности около процеса в студиото:

"Работим по нов материал от няколко месеца и вече имаме около 40-50 идеи. Някои от тях са просто отделни фрази, други почти завършени песни с вокали. Вълнението е огромно."

По отношение на работата с Рубин Шинода споделя:

"Търсехме някой с богат опит в най-различни музикални стилове, така отворен и с вкус за различна музика, както и ние. Фактът, че Рубин е продуцирал албуми на групи като Red Hot Chili Peppers, Slayer, Beastie Boys, Neil Diamond, Jay-Z, System of a Down и Johnny Cash мисля, е достатъчно красноречив за гъвкавостта му."

По-нататък в съобщението рапърът обяснява, че името му ще стои редом до това на Рубин като съпродуцент, тъй като групата е решила той да е представител на нейните интереси и сътрудничи пряко от нейно име с Рубин.

"Ще направим велик запис. Смятам, че както по отношение на саунда, така и стилово, ще разпознаете Linkin Park, но този път определено смятаме да излезем от рамките и направим нещо различно и ново. Наехме се с предизвикателството хем да съхраним всичко онова, което вие/ние харесвате в Linkin Park, хем да вкараме нови звуци, нови стилове - каквито досега не сте чували от нас."

Сподели.