Linkin Park обвиняват издателите си в незаинтересованост

Pinterest LinkedIn +

Linkin Park обвиняват издателите си Warner Music Group в незаинтересованост към продукцията им и обвиняват конгломерата, че не използва достатъчна част от големите си ресурси да промотира групата, съобщи Associated Press.

“Чувстваме се задължени да предоставим още музика на множеството си фенове. За съжалениe мислим, че не можем да направим това ефективно с настоящите ни издатели”, гласи изказване от членовете на групата.

“Ние оценяваме отношенията си с Linkin Park и се гордеем от съвместната ни работа, откакто подписахме договор с тях през 1999 г. Талантът на Linkin Park не се поставя под съмнение, но мениджмънта на групата подхвърля неоснователни обвинения и заплахи”, е становището на компанията. “Warner Bros. Records е направил значителни инвестиции в проекта и винаги сме ги възнаграждавали богато за изключителния им световен успех.”

Спорът е породен от факта, че през миналата 2004 година, собственикът на Warner Bros. Records - Time Warner Inc. е продал звукозаписната компания на частна инвестиционна група. Анонимен източник, близък до Linkin Park е пояснил, че момчетата са така настроени, тъй като компанията не им гарантира точната сума, отпусната за реклама на следващия им албум, очакван през 2006 г.

Същият източник твърди, че сумата, предложена на групата за всеки един от следващите им пет албума е $ 3 милиона, които да се изплатят предварително. Според членовете й, това е нищожно заплащане, в сравнение с продажбите на хитовите албуми “Hybrid” и “Meteora” и останалите заглавия от каталога, наброяващи до момента повече от 16 млн. копия в САЩ
Сподели.