Warp Records издават дебютния албум на Maximo Park

Pinterest LinkedIn +

След успехите си в чартове на Великобритания топ 20 и топ 15 със синглите "Apply Some Pressure" и "Graffiti", на Maximo Park издадоха дебютния си албум "A Certain Trigger" от Warp Records.

Горещо очакваният албум на нюкасълската петорка е дело на продуцентът и диджей Пол Епуърт (Paul Epworth), който през последните години е работил с Bloc Party, Babyshambles и Futurehead. 13-те парчета в "A Certain Trigger" са обединени от инди-поп звученето и емоционалните текстове и са миксирани от партньора на Рик Рубин (Rick Rubin - Beastie Boys, Slayer, Red Hot Chili Peppers) - тонрежисьора Рич Кости (Rich Costey).

Вокалистът на групата, Пол Смит (Paul Smith), е казал след края на записите, че според тях това е един безупречен поп-албум, който ще тласне този стил в една малко по-различна посока. Звученето на албума, отговарящо и на широкото понятие пост-пънк, е нещо различно от представите за лейбъла Warp Records, чието име е нарицателно за експерименталното звучене в съвременната музика.

Сред най-осезаемите влияния върху стила на младата северно-британската банда са тези на Sparks, Talking Heads, The Smiths и Futurehead.

Сред наситеното с концертни дати лято за Maximo Park изпъкват анонсираните участия в NME Tour, и фестивалите Primavera Sound, Rock Im Park, Glastonbury и Accelerator.

Тук можете да видите видеото на "Graffiti", режисирано от Лин Фокс (Lynn Fox) - създателят на клиповете "Oceania", "Unravel", "Pluto", "Nature is Ancient" на Бьорк (Bjоrk) и "Pistola", "Just A Phase", "Sick Sad Little World" и много други на Incubus.

Траклист на "A Certain Trigger":

1. Signal And Sign
2. Apply Some Pressure
3. Graffiti
4. Postcard Of A Painting
5. Going Missing
6. I Want You To Stay
7. Limassol
8. The Coast Is Always Changing
9. The Night I Lost My Head
10. Once, A Glimpse
11. Now I'm All Over The Shop
12. Acrobat
13. Kiss You Better

Сподели.