Limbo излиза и за PlayStation Vita

Pinterest LinkedIn +

Необикновеният пъзел платформър Limbo на независимото датско студио PlayDead, отличен с множество престижни награди през 2010 и 2011 г., ще излезе и за PlayStation Vita. Първоначално играта беше издадена само в дигитален формат единствено за Xbox 360, след което мигрира в PlayStation Network и Steam и, въпреки малкия си размер, получи разпространение на физически носител.

Vita версията се портва от британското студио Double Eleven, сформирано от бивши служители на Rockstar Games и отговорно за Vita версията на LittleBigPlanet. Предстои да бъде обявена точната дата, на която ще излезе Limbo - интерактивен филм ноар, завладяващ съзнанието със своята черно-бяла монохроматична гама, игра със светлината, експресионистичен арт и ембиънт звуци.

В момента програмистите и артистите от PlayDead са изцяло фокусирани върху разработката на своята следваща игра, обявена само като Project 2. Тя ще има версии както за PC, Xbox 360 и PlayStation 3, така и за Wii U и вероятно няма да излезе до края на 2013 г.

Сподели.