26 Март 2019, 20:22

Лесен сладкиш с бутер тесто и черен шоколад

Pinterest LinkedIn +

В понеделник сме на вълна лесна и бърза храна, а този сладкиш с бутер тесто и черен шоколад е абсолютното доказателство, че всеки може да се развихри в кухнята. Всичко, което ви трябва, е доза добро настроение, черен шоколад, бутер тесто и едно яйце. Започваме!

За продуктите:

Този ефектен сладкиш се приготвя лесно, затова и продуктите за него съвсем малко, но пък важни! Просто трябва да знаете как се работи с бутер тесто, защото това е много важно, макар рецептата да е семпла. Фурната винаги трябва да е предварително загрята, и то на висока температура, в нашия случай това са 200 градуса.

Продукти:

1 яйце

1 пакет бутер тесто

1 цял черен шоколад

Олио за намазване

 

Начин на приготвяне:

Разгънете бутер тестото и по средата сложете целия шоколад. Направете напречни разрези, така че да можете да сплетете плитка от тестото върху шоколада. Оставете от горните страни малко бутер тесто, което да покрие добре плънката. Започнете да плетете, като се ориентирате по снимките. Когато е сплетено и готово, намажете с разбитото яйце и печете в намазнената тавичка на предварително загрята до 200 градуса фурна. Може да поръсите с пудра захар и да украсите с красив физалис.

Знаете ли, че:

Черният шоколад е не само вкусен, но и изключително полезен. Наричат го още натурален заради високото съдържание на какао в него. Днес ви представихме една рецепта, в която той е основен продукт, и макар да не можем да кажем, че е нискокалоричен, той е наистина здравословен. Черният шоколад е актиоксидант и действа добре на нервната система. Не се препоръчва да се хапва вечер, защото може да повдигне настроението ни и да ни попречи да заспим, но пък е страхотна закуска за всеки динамичен ден. НАТУРАЛЕН ШОКОЛАД С КОКОСОВ НЕКТАР 75%, БИО, 80g можете да купите тук


Сподели.