Бисквитена торта с бял и черен крем

Pinterest LinkedIn +

Бисквитената торта е едно от най-вкусните и лесни кулинарни изкушения. Тя се приготвя бързо, по-здравословна е от останалите видове торти и е страхотен начин да зарадваме гостите си. Днес ще ви представим бисквитена торта с бял и черен крем, която ухае на амарето и силно изкушава.

Решихме да използваме готов крем, за да ни е още по-лесно и приятно в създаването на този сладкиш. Такъв сух крем може да откриете във всички магазини, а ние препоръчваме да прибавяте към млякото и допълнителна захар, за да стане тортата още по-апетитна.

Продуктите, които ви трябват са:

3 пакета крехки правоъгълни бисквити

2 пакета крем на прах

800 мл. Прясно мляко

Захар на вкус

Амарето за потапяне на биксвитите

Физалис за украса

Няколко блокчета бял шоколад за настъргване


Започнете с крема. Изсипете сухия крем в дълбок съд, прибавете 400 мл прясно мляко и бъркайте с миксер или пасатор – първо на по-бавна скорост, а после на по-бърза. Повторете това и с другия вид крем. Изсипете амарето в купа и потапяйте всяка бисквита в него преди да я сложите в тавичката. Важно е тавичката да е съобразена с големината на биксвитите, така че да пасне перфектно на формата на тортата.

След като сте наредили един ред бисквити в тавичката, Сложете от белия крем, помагайте си с лъжица или кухненска четка, за да разпределите крема добре. Наредете още един ред бисквити, отново потопени в амарето. Потапянето в амарето е важно, защото позволява на бисквитите да омекнат, а и придава на тортата неповторим аромат. Редувайте ред бисквити, ред крем. Завършете с черния крем и поръсете с настърган бял шоколад. Опаковайте тавичката с домакинско фолио и оставете в хладилник за 5-6 часа, за да стегне добре. Когато тортата е готова, сервирайте и украсете с физалис.

 

Амарето Знаете ли, че:

Преди тортите съвсем не са приличали на това, което са сега. Те са били доста по-простички, като първите от тях са представлявали само малко хляб с мед. Днес избрахме да създадем една лесна рецепта, която е силно повлияна от ароматното докосване на амаретото. Този фин и сладък италиански ликьор превръща обикновената бисквитена торта в истинско съвършенство! Амаретото е фин италиански ликьор, който се прави от кайсии или бадеми, а може да бъде и комбиниран. Изпробвайте го и в други рецепти, защото вкусът му е деликатен и красив, а и носи топлина.

Сподели.