Леонардо Ди Каприо: шестте класически изражения на холивудската звезда в 44 кадъра

Pinterest LinkedIn +


За тези от нас, които сме преминали 30-те наскоро, Леонардо Ди Каприо е като приятел-връстник от детството или като първата любов, в случай че сте имали по-специални чувства към момчето с безбрежно сини очи и чувствени устни от What's Eating Gilbert Grape, The Quick and the Dead и The Basketball Diaries. Сравнявали ли сте скоро сегашното си аз с това от тийнейджърските ви години? Не?

Затова пък, съзнателно или не, постоянно се връщаме 15-20 години назад при появата на нов филм с негово участие и се чудим как така Лео претърпя толкова драстична физическа трансформация. А дали това е така и дали промяна не се изчерпва само с разширяването на лицето му и пропорционалното увеличаване на масата на холивудския секссимвол, който все още чака първия си "Оскар" след 5 (пет!) номинации?

След като разгледате тази галерия на Vulture с колажи, съставени от кадри от филмите с Леонардо Ди Каприо, ще се убедите, че Лео си е Лео! И преди, и сега той има шест версии на себе си според чувството, който го е обладало при превъплъщението му в определен персонаж, по правило характеризиращ се с нечовешки драматична история и шизофренични крайности в настроенията.

Използваме категоризацията на Vulture, която дава следните етикети на шестте класически изражения на актьора: Лъвски рев, Бръчката между веждите, Плачът-който-го-кара-да-прилича-на-Клеър-Дейнс (свободен превод на The Not-Claire-Danes-Cry-Face-But-Still-Pretty-Crumply Cry Face), Повдигнатите вежди, с които флиртува или е арогантен, Зъбите и Гневният показалец, наврян в лицето ти.

Сподели.