Леонардо Ди Каприо направи още една голяма стъпка към първия си Оскар

Pinterest LinkedIn +

На 30 януари 2016 г. бяха раздадени поредните награди на Гилдията на екранните актьори в САЩ - SAG Awards. И може да се каже, че Леонардо Ди Каприо направи поредната стъпка напред към спечелването на най-желания приз - Оскар на Академията за филмови изкуства.

ВИЖ ОЩЕ: The Revenant – Повест за истинския киноман

Актьорът се представи с фантастична роля в историческата драма The Revenant (Завръщането) и грабна статуетката за Най-добър актьор. Kолежката му Бри Ларсън, също очаквано, взе за Най-добра актриса за The Room (Стаята).

Интересното при SAG Awards e, че дават признание и за Най-добър филмов актьорски състав - отличие, което през 2016 г. отиде в Spotlight - драма, събрала талантите на Рейчъл Макадамс, Майкъл Кийтън, Марк Ръфало, Лийв Шрайбър, Стенли Тучи и др.

Когато в началото на годината започне състезанието за Оскарите, винаги е хубаво да видим, че всъщност има някаква надпревара и не всичко е предначертано.

Виж още: 5 брилянтни сериала, с които Netflix се противопостави на телевизията

В този ред на мисли SAG ни изненада в няколко категории. Идрис Елба взе две отличия - за Най-добър актьор в телевизионен филм или мини-сериал (Beasts of No Nation) и за Най-добър актьор в поддържаща роля (Beasts of No Nation).

За разлика от Академията, Актьорската гилдия показа, че не различава цвят на кожата при наличие на талант. Това се изрази в статуетките на Виола Дейвис (How To Get Away With a Murder), Узо Адуба (Orange is the New Black), Куин Латифа (Bessie) и на Идрис Елба.

Наградите за Най-добър каст в драматичен сериал отидоха при Downton Abbey (Имението Даунтън), а за комедиен каст - в Orange is the New Black (Оранжевото е новото черно).

Сподели.