Лео ди Каприо и Кейт Уинслет се обединиха за благородна кауза

Google+ Pinterest LinkedIn +

Кейт Уинслет разкри как тя и партньорът ù от "Титаник" Леонардо ди Каприо са помогнали заедно на 28-годишната Джена Нутал, бореща се с рак на яйчниците.

В интервю за "This Morning" Уинслет споделя, че преди години и майка ù е получила същата диагноза. Джена научава за заболяването си, след като ражда дъщеря си. Лекарите са ù давали от 6 до 12 месеца живот. По-късно ù откриват и множество мозъчни тумори.

След като холивудските звезди чуват историята на Джена, която те не познават, започват да събират средства, които анонимно изпращат на младата жена. С тях тя ще се лекува в Германия.

"Събрахме парите. И лечението дава резултат. Мисля, че това е важното – нещата могат да се случат, дори когато има ужасни прогнози. Когато парите станаха около 280 хил. долара, си помислих: "Защо да не звънна на моя приятел Лео?".

Така двамата решават да организират търг, в който желаещите да наддават за вечеря с Роуз и Джак, героите им от лентата "Титаник". И скоро събраната сума нараства до 1,35 млн. долара, която двамата разпределят между фондацията на актьора и лечението на Джена. Останалите пари ще се използват за стартирането на нова фондация, подпомагаща страдащите от рак.

Сподели.