Lego започват производство на Minecraft-инспирирани строители

Pinterest LinkedIn +

Шведското независимо гейм студио Mojang, което през изминалите две години се прочу сред геймърите по цял свят със своята сандбокс конструктивна симулация Minecraft, ще партнира на датската компания Legо в създаването на серия конструктори, вдъхновени от играта.

Новината бе разпространена чрез сайта Lego Cuusoo и допълнена със снимки на някои от най-добрите предложения на тема Minecraft Lego. Потребителите на сайта са поощрявани да участват свои идеи и да гласуват за най-добрите предложения. Онези от тях, подкрепени с над 10 000 гласа, ще бъдат използвани от Lego.

"Да видим как Lego Minecraft  се случва е да като сбъдната наша мечта", коментират от Mojang, според които към 7 ноември 2011 г. регистрираните Minecraft потребители са достигнали 16 млн., а количествата изкупени копия от играта, чиято официална PC версия излезе на 18 ноември (две години и половина след появата на нейната публична алфа версия) – 4 млн. И двете компании са единодушни, че Lego и Minecraft са "създадени един за друг".

Mojang обещават да предоставят своя дял от приходите от продажбите на Minecraft Lego, възлизащ на 1%, за благотворителност. Също през ноември студиото, основано от създателя на Minecraft, Маркус "Ноч" Першон, издаде в App Store iOS Pocket Edition версията на играта, която е достъпна за потребителите на Android устройства от началото на октомври, а по-конкретно за Xperia Play и от по-рано.

Предстои издаването и на Xbox 360 порт с Kinect поддръжка и кросплатформен мултиплеър, който се разработва от 4J Studios. Lego Cuusoo е публичен проект на Lego, чрез който компанията черпи идеи за нови сетове конструктори.

Сподели.