Създателят на Minecraft сътвори нова игра за 48 (Играй безплатно)

Pinterest LinkedIn +

Основателят на шведското независимо студио Mojang Маркус " Notch " Першон, прочул се като автор на хитовата сандбокс конструктивна игра Minecraft, взе участие в 22-рото издание на конкурса Ludum Dare, създавайки нова Java игра за по-малко от 48 часа.

Озаглавена Minicraft, играта представлява top-down екшън, въвличащ играчите в дейности като отсичането на дървета, прокопаването на скали, изграждането на конструкции и прочистването на света от зомбита. Управлението й изисква минимални усилия и двигателни умения, а крайната цел е унищожаването на Въдушния магьосник.

Minicraft може да бъде играна както директно в браузер, така и след даунлоуд от сайта на Ludum Dare. Темата на текущото издание на конкурса, създаден през 2002 г. от Джеф Хауланд, е Сам.

Освен Notch, който е посветил Minicraft на своя баща, в него са взели участие още близо 800 души, разработвайки своите игри в рамките на дните между 16 и 19 декември.

В следващите три седмици всички кандидатури ще бъдат разгледани и на 9 януари ще бъде обявен победителят в 22-рото издание на Ludum Dare, който е отворен за хора с всякаква квалификация – от такива, за които писането на програмни кодове е хоби, през студенти в тази област, до професионалисти от малки независими и големи реномирани студия.

Сподели.