Samsung Galaxy Nexus - идеалният партньор за Android 4.0

Pinterest LinkedIn +

След като сорс кодът на чисто новата версия на култовата мобилна ОС на Google - Android 4.0 (с кодово наименование Ice Cream Sandwich), се появи официално в интернет, вече е наличен и първият смартфон, базиран на нея. Честта и привилегията се пада на Samsung, a името на модела е Samsung Galaxy Nexus.

Макар в някои отношения да прилича на друг актуален телефон на корейския гигант - Galaxy S2, Nexus предлага и доста иновации, които го правят изключителен.

Екипиран с огромен Super AMOLED дисплей с кристално изображение, 4.65-инчов диагонал и 720р резолюция, устройството е повече от достоен конкурент на мега популярния iPhone.

Всъщност, Samsung Galaxy Nexus притежава редица неустоими качества, които ще зарадват всеки фен на Android и които ще му спечелят точки преднина пред алтернативата на Apple.

Телефонът комбинира плюсовете на Ice Cream Sandwich с редица технологични иновации и това го прави много изкусително предложение.

Макар, че е малко по-тежък от Galaxy S2 (около 135 грама с батерията), Nexus е също толкова тънък – с дебелина на корпуса 0.9 милиметра.

Във вътрешността му "тупти" мощно силициево сърце – процесор с тактова честота от 1.2 GHz в компанията на 1GB оперативна памет и 16/32GB пространство за съхранение на данни.

Както повелява традицията, Samsung Galaxy Nexus разполага с две камери – тилова с 5МР резолюция и опция за Full HD видео запис (1080p) и фронтална - 1.3MP.

Към отличния набор от технически спецификации трябва да прибавим и иновациите, предлагани от новия Android 4.0, най-интересната сред които безспорно е пълна интеграция на функцията NFC (Near Field Communication).

Това е нов стандарт за безжична комуникация с изключително широко приложение. Така например, посредством вградената в Ice Cream Sandwich функция Android Beam (базиранa на NFC), можете да изпращате информация от телефон към телефон, като просто допрете вашия до гърба на друг апарат с NFC чип.

Новата ОС работи и видимо по-бързо от предходните версии, особено когато става дума за мултитаскинг (изпълнение на повече от две задачи едновременно).

Големият екран с отлични характеристики и супер контрастно рязко изображение пък прави работата със Samsung Galaxy Nexus истинско удоволствие. В операции като боравене с мултимедия, документи или уеб сърфиране, телефонът се представя на висота, реагирайки пъргаво и адекватно бързо.

Google добре са подбрали точния модел, с който да дебютира новата им ОС – Samsung Galaxy Nexus е телефон с технологични възможности, с които Android 4.0 може да блесне в пълната си прелест.


Сподели.