Легендарната група "Eagles" обяви прощалното си турне

Pinterest LinkedIn +

Американската рок група "Eagles", известна с хита "Hotel California", обяви на официалния си сайт своето прощално турне.

Дългото ни пътуване продължи много повече, отколкото някой от нас някога е мечтал. Но всичко има своя край и е време да затворим кръга“, пишат членовете на "Eagles". Те подчертават, че турнето им "Дългото сбогуване" ("The Long Goodbye") е в процес на планиране. Музикантите искат да дадат възможност на всички свои фенове да се насладят на изпълненията им на живо по време на това последно турне. Засега са обявени само дати в САЩ, не се съобщава дали се предвижда турнето да мине през Европа.

Плакат на турнето

Група "Eagles" празнува 52-ата си годишнина тази година. Членовете й се разделиха през 1980 г., но през 1994 г. артистите отново започнаха да работят заедно. Рок бандата има над 65 милиона продадени албума. През 2019 г. списание "Форбс" обяви "Eagles" за един от най-добре платените групи в историята. Имат и множество награди, включително "Грами" за запис на годината през 1978 г. за техния най-голям хит "Hotel California".

Наскоро със сцената се раздели и британският музикант Елтън Джон. Той изнесе последния си концерт в родината си, на фестивала в Гластънбъри на 25 юни 2023 г.

Сподели.