Ледена жътва (The Ice Harvest)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2005, 88'
Режисьор: Херолд Рамис
Сценарий: Ричард Русо, Робърт Бентън Участват: Били Боб Торнтън, Джон Кюсак, Кони Нилсен, Оливър Плат, Ранди Куейд и други
Трилър, драма, със субтитри, английски

Кариерата на режисьора Херолд Рамис започва преди 30 години, когато първоначално  започва да се снима като актьор в разни сериали. С времето той започва сам да пише сценарии, като истинския пробив идва с двете части на "Ловци на духове". Вратите на Холивуд окончателно се отварят за него, когато режисирания от него "Анализирай това" (1999) се превръща в касов хит. 

"Ледена жътва" отново е в любимия комедиен жанр на Рамис, като този път е имал на разположение таланта на актьорите Били Боб Торнтън ("Бандити"), Джон Кюсак ("Самоличност"), Кони Нилсен ("Гладиатор"), Оливър Плат ("Казанова") и Ранди Куейд ("Планината Броукбек").

В навечерието на Коледа в град Уичита всичко е замръзнало и леда и студа карат хората да си седят вкъщи и да очакват семейните празници. Плановете на адвоката на мафията Чарли (Джон Кюсак) и неговия приятел Вик (Били Боб Торнтън) обаче са съвсем други, защото са откраднали два милиона долара от своя шеф и чакат сутринта, за да заминат с парите. Нещата, обаче не се развиват по план, защото шефа им Бил Герард (Ранди Куейд) е местния гангстер, който усеща, че двамата му играят някаква игра. И точно на коледната вечер всичко се обърква тотално.

Бил изпраща убиец за непочтенните си служители, а той сам отива при приятелката на Чарли, собственичката на стриптийз бар Рената (Кони Нилсен). Междувременно Вик и Чарли се скарват при кого да стоят парите до сутринта, което ги настройва един срещу друг. Тук се намесва и техния алкохолизиран приятел Пит (Оливър Плат), който си няма и идея, че всички около него ще започнат да умират един след друг. И в дъното на цялата история застава фаталната Рената, която има собствени планове за парите.


Официален сайт: http://www.theiceharvest.com

Програма на кината

Сподели.