"Land Rover" подготвя спортен модел на Discovery

Pinterest LinkedIn +

'Land Rover" подготвя нов спортен модел на популярния Discovery, съобщава "Autocar". Колата е сериозно преработена спрямо предишната версия и ще дебютира това лято.

Discovery Sport е най-продаваният модел на Land Rover, но в момента изостава спрямо Volvo XC60, чиито продажби растат. Затова Land Rover полага още повече усилия върху новото "Disco", за да впечатли клиентите си.

Визуално новият Discovery Sport ще е по-скоро фейслифт, като трябва да остане на пазара до 2023 г., когато се очаква следващото поколение на модела. Механично обаче колата ще е с нова архитектура, както и с преработен интериор.

Обновеният Sport ще използва архитектурата на новия Evoque, като ще споделя елементи от този модел и в интериора, който ще е по-модерен и в тон с останалите по-нови модели на "Land Rover". Ще се предлага и най-модерната версия на мултимедийната система, включително с USB, 4G, множество камери за офроуд и др.

Сред новите модели ще има и хибрид, като той ще е достъпен с повече от един избор на двигател. Няма да има изцяло електрически модел. Продажбите на новия модел трябва да започнат през октомври.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.