"Lamborghini" ще предлага гласовия асистент Alexa в колите си

Pinterest LinkedIn +


"Lamborghini" и "Amazon" обявиха ново партньорство. Чрез него "Lamborghini" ще може да предлага гласовия асистент Amazon Alexa в автомобилите си.

Първият модел, който ще използва Alexa, е Huracan Evo. Шофьорите ще могат да командват различни функции от автомобила чрез гласа си.

Сред тях са очакваните възможности за провеждане на телефонни разговори. Също така колата ще може да се свързва с останалите устройства с Alexa, които собственикът ѝ притежава. Това ще му позволи да командва умния си дом директно от автомобила. Новите възможности ще се предлагат като ъпдейти, когато нови функции са налични, например "Alexa, отвори багажника".

Освен това двете компании ще работят заедно за допълнителното развитие на Alexa в автомобилите. Пред онлайн изданието "Roadshow" главният технически директор на "Lamborghini" Маурицио Региани казва, че се планират много специфични възможности. Целта е шофьорът да се концентрира върху шофирането и да не сваля ръцете си от волана.

"Lamborghini" вече гледа и към следващия модел, който ще предлага Alexa. Това ще бъде наследникът на Aventador. Той ще бъде хибриден и Alexa ще може да управлява дори хибридната система чрез гласовите команди на потребителя. Региани казва, че иска шофьорът да може да каже на Alexа да активира дадена функция, например e-boost, и тя да го направи. Основната му цел е всичко да е възможно най-безопасно.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.