Забавни публикации

Любляна: 24 часа на ръба на Балканите
Любляна: 24 часа на ръба на Балканите
Публикувана от:

И всеки път аз съм се опитвала да оспоря твърдението за тази дистанция с доводи, вариращи от славянските корени през простичката истина, че Източна Европа е повече политико-географска конструкция отколкото чиста география. Дали Словения е балканска или европейска държава? За мен, отговорът на този въпрос..

На път с Avtora.com
На път с Avtora.com
Публикувана от:

и ви предизвикахме да разкажете най-вълнуващото си приключение и да опишете най-прекрасното и интересно място в света, на което сте били. Обещахме ви, че най-добрите сред вас ще отидат на нови пътешествия. Сега е време да изпълним обещанието си! В продължение на 2 седмици получихме много пътеписи...

Най-красивото  кътче - Порт Сойер на остров Майорка
Най-красивото кътче - Порт Сойер на остров Майорка
Публикувана от:

Красиви места има много на този свят. Всеки човек по свой начин вижда  и възприема красивото. Може би и  емоционалните възприятия му оказват  въздействие, за да каже, че е посетил  най-красивото кътче. Аз и моят съпруг изживяхме две незабравими седмици в Порт Сойер на остров Майорка...

Ромео, Жулиета, Верона!
Ромео, Жулиета, Верона!
Публикувана от:

Романтиката ухае от тесните улички на града, от тишината на украсените с фрески и скулптури църкви, от красивите площади, спокойни и уютни, от малките кафенета и сладкарници, от безбройните таверни с вечно звучаща музика, вкусна кухня и изтънчени вина. Денят във Верона със сигурност трябва да започне..

Тихо  кътче  за  отмора  и пикник - Горталово
Тихо кътче за отмора и пикник - Горталово
Публикувана от:

Големият град е замърсен и шумен, подтиска ни с еднообразното ежедневие, мръсотията и липсата на зеленина. А всяко човешко същество заслужава да живее в хармония с природата. Тя му дава душевен мир и спокойствие. Аз съм вече пенсионер и имам повече свободно време за почивка и релаксация. Но пък съм..

Магдебургска приказка
Магдебургска приказка
Публикувана от:

За едно такова приказно зимно приключение ще ви разкажа сега. Историята е Коледна, зимна, но в нея има много топлина. Малкото германско градче Магдебург, сгушено до бавните води на река Елба, ни подари - на мен и съпруга ми, вълшебна и приказна Коледа. Цялото градче беше пропито с аромат на канела,..

Кувейт - една година на 13 044,5 от България
Кувейт - една година на 13 044,5 от България
Публикувана от:

Кувейт. Най-голямото приключение в живота ми. Не знам дали е важно защо отидох там. Може би е. Отидох, за да уча арабски език. В Езиковия център към Кувейтския университет. Това е. Фактът, че там май се говори повече английски, отколкото арабски, е може би по-важен. Това беше една година, през която..

Любовен експрес Варна - Русе
Любовен експрес Варна - Русе
Публикувана от:

Intro Варна, морето, сините вълни… Беше началото на тягостното лято на 2009 година и краят на една 7-годишна връзка, която умря 8 месеца по-рано. На 40 години това си е направо кофти работа. По принуда живеех при майка си, а златистият ми ритривър Миа, книгите ми, дисковете с музика, летните..

Приключение Москва-Минск
Приключение Москва-Минск
Публикувана от:

Тогава си пишех с "непознато другарче" на име Ани от Минск - това беше поводът да отида и да се видим. Самата екскурзия беше под надслов "Спортът-посланник на мира". За първи път летях със самолет и това беше едно изпитание на моя дух и съзнание. Много беше вълнуващо и малко страшно. Пристигнахме..

В Англия и наоколо
В Англия и наоколо
Публикувана от:

По време на престоя ми във ферма на Острова, се падна рожденият ми ден – 23 април. Тъй като тогава бях на работа, нямах възможността да си направя едно истинско празненство. Пък и идеята за празненство във ферма изобщо не ми се връзваше с този специален за мен повод. Затова в първия възможен момент..

Отиде си Спасителят в ръжта
Отиде си Спасителят в ръжта
Публикувана от:

В последните десетилетия писателят, отвратен от голямата слава, запази мълчание и се изолира от света зад високата на къщата си в село Корниш (щата Ню Хемпшър). Той не издава литература от 1965 насам и не дава интервюта от началото на 80-те. Селинджър израства в Ню Йорк в семейство с шотландски, ирландски,..

"Кино на стена" или изложба на плакати отваря врати в София
Публикувана от:

Експозицията включва 80 плакати на филми, прожектирани у нас в периода 40-те - 70-те години на миналия век. Изложбата "Кино на стена", която е посветена на покойния режисьор Иван Росенов и неговата съпруга - актрисата Катя Паскалева, дава възможност на всеки посетител да се сдобие с избрания..

Дим за напреднали, или най-добрите пура барове в София
Дим за напреднали, или най-добрите пура барове в София
Публикувана от:

Сладката страна на цигарения дим можеш да усетиш в добрите пура барове в София, които, както се очаква, не са много. Извън тези, чиито собственици се заблуждават, че е достатъчно да предлагат пури и скоч обаче, има и такива, които оценяват изкуството да пушиш пура като равно по сложност на сомелиерството. Ето..

5 яки ЕКО идеи, за които не си чувал
5 яки ЕКО идеи, за които не си чувал
Публикувана от:

Макар напоследък да е доста модерно да си "еко", възможностите за действие от наша страна не се изчерпват с разделното събиране на отпадъци и засаждането на дръвчета с колегите от офиса. Предлагаме ти няколко допълнителни идеи, които очароват с простотата и ефективността си:   // Автор: Теодора..

Най-забавните реклами на 2009
Най-забавните реклами на 2009
Публикувана от:

Припомняйки си какво сме гледали в рекламните паузи през 2009-а, гениалният клип на Heineken с гардеробната и хладилната стая в нов апартамент определено е първото, което изплува в съзнанието. За съжаление годината при българските рекламни клипове не може да се похвали с култови моменти като „Объркал..