Стоичков сменя гащи, Бойко и Станишев гледат еротична ТV, a Lady B и футболистите се снимат голи! Да, това е Facebook!

Pinterest LinkedIn +

Що е то Facebook и има ли почва у нас?! Отговорът е категорично "да".

Социалната мрежа е превзела тотално родната действителност и като че ли единствените хора у нас, които нямат профил, са тези без компютър и пенсионерите. Това важи в пълна сила и за популярните личности - мнозина от тях са регистрирани и имат хиляди приятели, ползвайки Facebook като вид електронен PR и разпространявайки информация за новите си проекти.

Сред тях са поп и попфолк звезди, актьори, писатели, режисьори... Както можем да се досетим обаче, анонимността крие своите рискове.

Добавяме с гордост редица известни имена за свои виртуални приятели, но каква е гаранцията, че премиерът Бойко Борисов, например, е точно премиерът Бойко Борисов?! Още повече, когато се окаже, че той има 3 профила: в единия е дружка с порнозвездата от Big Brother Анджелика, в другия харесва само Яне Янев, а в третия пише, че яде боб, интересува се, както от жени, така и от мъже, фен е на две еротични телевизии - Playboy TV и Hustler TV...

Aко това не ви се вижда достатъчно забавно, какво да кажем за Facebook групата, в която Бате Бойко е приятел със Сергей Станишев, Яне Янев, че дори... Иван Вазов и Христо Ботев. В групата членува и самият Тато - Тодор Живков, а най-смешното е, че Патриархът на българската литература не е фен на "Под игото”, да речем, а на популярните ферми като Farmville, в които се отглеждат овце, зеленчуци и др.

Ако решим да потърсим профил на Станишев обаче, сме доста по-улеснени - излиза само един такъв, в който Сергей харесва "Секси домакини” и иска правителството на ГЕРБ да си подаде оставката.  

При звездите в шоубизнеса ситуацията е същата. Така, горещата плеймейтка Николета Лозанова има… 114 профила, а как обгрижва всичките, така и не става ясно. Русата Златка (Райкова) има 2045 фена, повечето от които са мъже, не пестящи комплименти за… единствената й снимка в профила. Ако се разцъкаме, се оказва, че активността й е точно прикачването на въпросния фотос, но скоро мистерията е разгадана със съобщението: "Приятели, забравих си паролата”.

При футболистите, моментът на атракцията също не е подминат - в един от профилите на Христо Стоичков, той е изтипосан в странен модел бели гащи в усмихнатата компания на други двама симпатяги в същото облекло. При Бербатов, откриваме цял куп страници и профили, повечето от които са затворени за непознати потребители, но пък ако съберем общия брой на приятелите му в мрежата, ще се окаже, че Бербо едва ли се занимава с нещо друго по цял ден, освен да чати.

Забавно е, че когато опиташ да намериш Валери Божинов, те препращат директно към профила на Алисия. Самата тя има 3 такива, но наскоро призна, че не е създала нито един от тях. Оказва се, че повечето се ползват с функцията на PR.

Голямо шоу става, когато някой реши да прекали с нея и подгони славата чрез социалната мрежа. Така между Lady B и играча на Литекс Момчил Цветанов има нещо общо - и двамата лъснаха голи-голенички във Facebook, като сами си изтипосаха въпросните сесии.

Както се и очакваше - интересът бе налице, само че скандалът не закъсня. Футболистът бе на път да се лиши от клубната си принадлежност, а Бойка Щерева набързо свали горещите кадри.

Та, що е то Facebook и има ли почва у нас?! Два часа ровене в мрежата и отговорът е ясен.

Сподели.