Lady Gaga отвя Адел, Pitbull не пуска върха в UK Top 40 Singles

Pinterest LinkedIn +

Най-влиятелната знаменитост на 2010 година според Forbes - Lady Gaga, и най-могъщата фигура в музикалната индустрия в момента според Guardian - Адел, оглавяват актуалното издание на официалната класация за албуми на Великобритания. След като прекара 16 от изминалите от началото на 2011 година 21 седмици под No.1 в UK Top 40 Albums и 9 - в Billboard 200, Адел отново отстъпи лидерството си – нещо, което й се случи инцидентно в средата на април в седмицата след рилийза на Wasting Light на Foo Fighters.

Lady Gaga обаче, не просто оправда очакванията и дебютира начело на британската класация, а пренаписа рекорда за 2011 година за най-многочислени продажби на нов рилийз за една седмица. 215 000 копия са изкупени от Born This Way от поданиците на Нейно Величество от 23 до 29 май, което надхвърля сумата от продажбите на всички останали записи в Топ 10 на класацията.

Сред тях са и предшественикът на Born This Way – Fame, поставен под No.7, както и двата албума на Адел – "21" и "19", заемащи 2-ро и 3-то място. Под No.5 дебютира още един нов рилийз – концертният албум на The Prodigy – World's On Fire – Live, a непосредствено след Fame на Lady Gaga е дебютният албум на Хю Лори – Let Them Talk, който така и не достигна първото място в чарта.

В UK Top 40 Singles, Lady Gaga има три парчета, най-продаваното от които е Judas – No.9. За втора поредна седмица на върха е Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack и Nayer с Give Me Everything, а единственият нов трак в Топ 10 е Notorious на британската гърл банда Saturdays.

Сподели.