"Лада" залага на дизайна за бъдещето на бранда

Pinterest LinkedIn +

"Лада" не е сред марките, които се свързват със страхотен дизайн, но "AvtoVAZ" иска да промени това. В интервю за "Automotive News Europe" главният дизайнер на компанията Стив Матин казва, че именно дизайнът е заложен като ключ за доброто бъдеще на "Лада".

Всичко трябва да започне от наследника на "Нива", която вече е на 40 години. Компанията разполага с прототип, наречен 4x4 Vision, който скоро трябва да замени популярния модел.

"Не можеш просто да смениш кола, която е на 40 години. Това е същият проблем, който "Land Rover" има с Defender. Светът се е променил, както и регулациите, производствените техники, дори и клиентът. Оригиналният 4х4 не беше създаден за градовете, но ако погледнем колко много SUV-ове се движат по градските улици и колко много потенциални клиенти има, това трябва да се вземе под внимание", коментира Матин.

Новата кола ще се опита да комбинира най-доброто от класическите характеристики на 4х4 с желанията на по-новите клиенти, за които пълнокръвен 4х4 автомобил не е нужен. Освен това колата ще запази някои елементи от дизайна на оригинала, но те ще са по-скоро щрихи за любителите.

Новото поколение на Нива се очаква до 2020 г., като все още се уточняват детайлите по избора от двигатели и оборудване.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.