Kung Fu Panda

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Action
Година: 2008
Произв/Изд: Activision
Платформа: PS2 | PS3 | X360 | DS | WII | РС

"Дундест" представител на заплашен от изчезване животински вид раздава кунг-фу правосъдие на монитора!

Kung Fu Panda е екшън, базиран на едноименната анимационна комедия с главен герой - пълничката и мързелива панда По, решила да стане велик майстор на бойни изкуства. Играта успява доста акуратно да пренесе всички герои, както и общото жизнерадостно настроение, от големия екран на монитора на компютъра или конзолата. Въпреки че заглавието е принципно ориентирано към по-младата аудитория, както и филма, то е доста атрактивно и за по-възрастните, запазили детето в себе си.

Kung Fu Panda е микс от платформен и биткаджийски екшън. Различните изпитания са свързани помежду си чрез кратки клипове, направени с графичната платформа на играта и разказващи историята на пандата, но те по-скоро допълват филма, отколкото да го преразказват. Така че, ако все още не сте го гледали, играта може да ви се стори доста объркваща и несвързана, а някои от персонажите и връзката им с останалите - неясна.Дори Дракона Воин трябва да мине по дълъг и труден път!

Играта е перфектна, както за доайените на жанра, така и за първопрохождащите геймъри. В началото можете да минете серия от обучителни задачи, в които спокойно да разучите контролите на играта, без опасността да се сринете в някоя пропаст или да ви нахапе крокодил. Да, крокодил. Основните врагове в играта са крокодили, глигани и сбирщина от котки - нинджи от Мирната долина. На финала ще се изправите срещу главния антагонист в анимацията - тигъра Тай Лунг.

Пандата не е сама в 13-те мисии на играта. На помощ й се притичват Учителят Шифу, както и петимата му ученици - маймуната, жерава, тигрицата, богомолката и змията. Дори в някои от задачите ще можете, вместо с По, да играете с някой от тях и да използвате специалните им умения. Маймуната например може да помита групи от опоненти с опашката си, а Шифу да скача по главите им, оставайки извън обсега на ударите им.

На опитен геймър, играта не би отнела повече от четири часа за пълното й завършване. Но ако се заемете с всички странични мини игри и допълнителни задачи, можете да уплътните до 8 часа пред конзолата.

Играта е повече от красива и качеството на графиката се доближава до тази на анимацията. Разликата е, че във филма всички кадри са предварителено генерирани и записани, докато в играта се генерират в реално време. Всички зони, сгради и обекти от филма са прехвърлени с голяма точност и детайл в играта. А самите персонажи са перфектно и плавно анимирани. За съжаление, се чувства липсата на оригиналните актьори при озвучаването на персонажите, особено уникалния тембър на Джак Блек (Jack Black), с който говори и пандата.

Официален сайт: http://www.activision.com/games/pub-index.html
Сподели.