Кунг-фу Панда (Kung Fu Panda)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2008, 92’
Режисьор: Марк Осбърн, Джон Стивънсън
Сценарий: Джонатан Ейбел, Глен Бъргър
С гласовете на: Дъстин Хофман, Джак Блек, Анджелина Джоли, Джеки Чан, Луси Лиу, Майкъл Кларк Дънкан и други.
Анимация, комедия, озвучен на български

Новата анимация на киногиганта Dreamworks “Кунг-фу Панда” има безспорния шанс да се превърне в една от най-касовите продукции за тази година. Комедията е дело на режисьорския тандем Марк Озбърн и Джон Стивънсън. Озбърн има множество награди в актива си, а през 1999 г. беше номиниран за „Оскар” в категорията за късометражна анимация.

Лентата е заснета с бюджет от 150 млн. долара, а звезди като Дъстин Хофман (“Зараза”), Джак Блек (“Кинг Конг”), Анджелина Джоли (“Неуловим”), Джеки Чан (“Час пик”) и Луси Лиу (“Ангелите на Чарли”) са озвучили историята за пандата По. Единият от режисьорите - Марк Озбърн, също е участвал с гласа си във филма, озвучавайки един от епизодичните персонажи. Специално за родните зрители анимацията е дублирана на български.

Пандата По е обсебена от древните бойни изкуства, но мързелът е над всичко и си остава само мечтата един ден да научи кунг-фу. Ежедневието преминава в ресторанта на баща й, където сервира на клиентите. Всичко това внезапно се променя, когато митичният майстор Снифу получава прозрение, че нещо лошо ще се случи в Долината на мира. Той организира състезание, по време на което трябва да бъде открит Избраният, който да защити останалите животни от наближаващата заплаха.

 По се явява инцидентно на състезанието и за негова огромна изненада е избран. Майстор Снифу започва да го учи на кунг-фу, за да може заедно с Легендарната петорка от майстори по бойни изкуства – Тигрицата, Жерава, Богомолката, Пепелянката и Маймуната, да защити Долината. Опасността идва съвсем скоро, в лицето на снежния леопард Тай Лунг и животът на всички зависи основно от бойните умения на пандата.


Официален сайт:
http://www.kungfupanda.com

Сподели.