Култовият Kid Koala от Ninja Tune след Cinematic Orchestra в зала "Универсиада"

Pinterest LinkedIn +

Гостуването на британските виртуози от The Cinematic Orchestra у нас ще премине с участието на още един емблематичен артист от култовия лейбъл Ninja Tune. След края на концерта на 17 декември в зала "Универсиада", партито ще продължи в по-динамична посока, а зад пултовете ще застане Ерик Сан, по-известен като Kid Koala.

Последното му гостуване беше преди 4 години, когато той впечатли и очарова публиката не само с танцувалния си сет, но и с личното отношение и специалната подготовка за срещата с българските си фенове.

Преди 15 години Kid Koala стана първия артист от Северна Америка (роден е в Канада), подписал с легендарния британски лейбъл Ninja Tune. В следващите години работи по редица ремикси и турнета с други артисти от златната ера на лейбъла като DJ Food, DJ Vadim и Coldcut.

Уменията на Kid Koala, както и иновативният му подход на работа, привличат вниманието на много музиканти извън клубната сцена. През 1998 година Beastie Boys го канят на тяхното турне Hello Nasty. Следват участия и обиколки с любимите му Radiohead, Björk, Mike Patton, John Medeski. Бил е на световно турне и с две от най-големите звезди зад грамофона - DJ Shadow и DJ Krush.

Освен завидни умения зад пулта, Kid Koala е деен и в илюстрациите. Той лично подготвя обложките на албумите си, освен това издава книги с комикси. Последната се казва Nufonia Must Fall и съдържа близо 350 страници рисунки на канадеца.

През 2010 година пък Kid Koala издаде Space Cadet, аудио-визуално шоу, в което с музика и картини той пренася публиката в различни музеи и галерии по света.

Билети за концерта на The Cinematic Orchestra и Kid Koala на 17 декември в зала "Универсиада" се разпространяват в мрежата на Eventim.


Сподели.