Криско: Хората приемат буквално рекламата на Fair Play, което е абсурдно

Pinterest LinkedIn +

През изминалите няколко дни хитовият хип-хоп артист Криско стана обект на остра критика и полемики в социалните мрежи, провокирани от участието му в новия рекламен клип на инициативата Fair Play на bTV. Каква е гледната точка на 24-годишния изпълнител с почти 80 000 последователи във Facebook, чийто актуален сингъл "Почивни дни" е видян близо 2 млн. пъти в YouTube, можете да научите лично от него в ексклузивното му интервю за Avtora.com

Avtora.com: Следиш ли анти-кампанията в социалните мрежи по повод новия рекламен клип на инициативата Fair Play, на която си лице?

Криско: Не особено. За каквото има кампания, винаги има и анти-кампания.

.: Какво ще отговориш на критиката - че рекламата е зле замислена и изпълнена, а ти самият промотираш извършването на престъпление - краденето на кола?

Криско: Всяко нещо има гледни точки. Много хора приемат буквално тази реклама, което е абсурдно. Също така тази реклама не е лична от мен към някой, а от артистите към потребителите.

.: Защо се съгласи да подкрепиш Fair Play?

Криско: За да направиш една песен, се изисква много труд, много време, доста средства. Част от хората не го осъзнават, а песните и клиповете не се "случват" от нищото.

.: Какво е твоето лично послание по темата извън "сценария" на bTV?

Криско: Лично моята цел е хората да знаят това. Дали ще теглят от торентите, си е индивидуален избор и никой не може да се сърди при положение, че файловете попадат в нета. За мен е важно да се знае, че изкуство се прави бавно и трудно.

.: В крайна сметка, като творец, не искаш ли музиката ти да бъде слушана от повече хора, независимо как и по какъв начин?

Криско: Разбира се. Точно затова клиповете се качват в сайтовете за видеосподеляне, където онлайн можеш да гледаш и слушаш колкото пъти искаш.

.: Как се отразява този шум около кампанията Fair Play на участията ти в страната?

Криско: Забелязал съм, че хората, които много коментират в нета, не са тези, които идват на партитата. Няма някакъв отзвук. Всичко си е нормално и така трябва да бъде.

.: И все пак какво ти казват обикновените хора, които срещаш по време на концертите ти?

Криско: Тази реклама не е с цел да бъде обиден някой. Ако някой я приема лично, то явно има защо.

.: Тласък или стъпка назад е тази кампания за твоята кариера, според теб?

Криско: Нищо не променя. В момента работя по новите неща на Дивна и още няколко изпълнителя. Мисля, че се получават интересни проекти, надявам се да се харесат :)

Гледай видео с Криско>>
Сподели.