Крисчън Слейтър снима във "Филиповци" трилъра "Ел Гринго", десетки роми играят мексиканци

Pinterest LinkedIn +

Холивудската звезда Крисчън Слейтър (Christian Slater) е поредното голямо име от света на киното, което гостува в България за снимките на нов филмов проект. Актьорът участва в мащабната американска продукция "Ел Гринго", която доста изненадващо се реализира в столичния квартал "Филиповци".

Логично и с оглед на това, снимките се радват на солидна подкрепа от страна на местните жители, които не пропускат да озарят с присъствие всеки снимачен ден (някои от тях директно са използвани като статисти, пресъздаващи мексиканци).

В "Ел Гринго" Крисчън Слейтър играе ченге, което проследява главния герой в лентата (Скот Адкинс), а в женската роля влиза чаровната Ивет Йетс, чиято тъмна кожа даде повод на ромите да си я припознаят за "наше момиче" по време на реализацията на филма.

Холивудската звезда е настанен в Грандхотел "София", в който отсяда винаги по време на визитите си в България - тук е мястото да припомним, че Слейтър идва у нас за трети път, след като вече участва в заснетите в България заглавия "Белязани пари" и "София".

"Ел Гринго" ще се снима у нас няколко седмици, след което екипът се пренася в американския щат Луизиана.

И за да не пропуснем - зад проекта стои една от легендите в продуценството - Джоел Силвър (Joel Silver), в чиято визитка личат филми като "Хищникът", "Матрицата" (The Matrix), "Парола Риба Меч", "Шерлок Холмс" (Sherlock Holmes) и др.

Сподели.