Kreator, The Wailers и Athena на фестивала Таксират 6 в Скопие

Pinterest LinkedIn +

Шестото издание на вече традиционния фестивал Таксират, в Скопие, тази година ще продължи цели седем дни - от 4 до 11 декември. Kreator, The Wailers, Athena (във финалната вечер, на 11.12) и Rotting Christ (на 5.12) са основните акценти в програмата на фестивала.


За пръв път, посетителите ще имат възможност да присъстват на много промоции на албуми, филми, различни тематични вечери - метъл, пънк, хип хоп, както и на вечер на класическата и джаз музика. Специално за българските фенове, организаторите предоставят билети за продажба и в България, които ще могат да се закупят от сайта http://www.biletionline.com


Във финалната вечер на фестивала, участие ще вземат: THE WAILERS, KREATOR, ATHENA, ЛЕТ 3 и DARKWOOD DUB


The Wailers

The Wailers се най-популярната реге група на всички времена, известни като групата на Боб Марли. Освен с “кралят на регето”, те са работили и с други реге-легенди, като: Peter Tosh, Lee "Scratch" Perry, Big Youth, Ken Boothe, Delroy Wilson, Max Romeo, Slim Smith, John Holt, Alton Ellis, Augustus Pabloo.

Те бяха между изпълнителите на главната сцена на тазгодишния EXIT фестивал, където свириха в продължение на близо два часа и с невероятна енергия. Изпълненията на “Satisfy My Soul”, “Redemption Song” и “One Love” в един глас от цялата, многохилядна публика, със сигурност ще остане незабравим спомен за присъстващите фенове.
П.С. Скоро ще бъде потвърдено дали в турнето им ще участва и Зиги Марли.


Athena

Още от началото на кариерата си през 1987 г, турската ска-пънк група Атена започва с енергията на голям бенд. Тя им помага в течение на дългогодишната им кариера да делят една сцена с титани като: The Rolling Stones, Beastie Boys, Pet Shop Boys, The Cardigans, Suede, Simple Minds, Sugababes, Dirty Vegas, Die Artze...

С позитивната си енергия, Athena са универсална група, която е правила музика както за националния балет и опера, така и химни за своите футболни идоли Фенербахче и се изявени противници войната в Ирак...

Те бяха на 4-то място, на последния фестивал Евровизия. Въпреки, че бяха първата ска-пънк група която е свирила в историята на фестивала, нетипичното им звучене не попречи да оставят зад гърба си 32 участници от цяла Европа.


Kreator

Идвайки от тъмната Рурска област в Германия, където хлябът се заработва в рудниците, още от средата на 80-те, Криейтър се едни от пионерите на световната траш метъл сцена, които и досега продължават да работят в същия стил. (заедно със Slayer, Megadeth, Destruction ...). Милиони продадени плочи, стотици световни турнета, 10 албума зад себе и 20 години стаж е част от нескромната биография на легендарния Mille Petrozza и Криейтър.

На Таксират, легендарните трашъри ще представят своя нов албум “Enemy of God”, който се очаква на 10 януари, 2005.


Лет 3

Организаторите ги наричат “най-непредвидимата група на Балканите”. Лет 3 никога не са пародирали, коментирали или реагирали с музиката си на социални или политически промени, но и не са попадали под тяхно влияние. С шест албума зад себе, те продължават да градят своята паралелна вселена.

В Скопие, Лет 3 ще пристигнат в най-многочислената си досега формация от 15 души (музиканти, вокали и бек вокали, актьори, танцьорки, стриптизьорки и т.н ...). Те ще направят предпремиера на новия си проект - албум "Бомбардирање на Србија и Чачак", който ще бъде издаден на 11.12.2004 – финалната вечер на Таксират 6.


Darkwood Dub

Darkwood Dub се най-артистичнита сръбска група, която съществува от 1988 година. Имат издадени три албума, много музика за театър и филми и са познати като най-активната концертна сръбска група (те свирят из цяла Европа). На техните концерти в Белград се събират повече от 3000 души. На Таксират, публиката ще може да чуе парчета от цялата им досегашна кариера, както и нов материал. Те ще закрият фестивала.

Много вероятно е на фестивала да дойде и Рамбо Амадеус, почетен консул на Таксират. Черногорецът, определян като гений на underground сцената, беше сред най-успешните изпълнители на главната сцена на EXIT’04.


Пълна програмата и участниците на Таксират 6:

Luzer Fest – 4.12.2004

Място – МКЦ
Вход:19 часа
Начало: 20 часа
Участници:

Адреналин – Велес
Тhree minutes on the rain – Скопје
Erotic Biljan & His Heretics – Загреб
Inside Out – Тетово
Памперс – Битола
Crimson Sunrise – Скопје
Ска Рингишпил - Нови Сад
Timesand – Скопје

Метълмания - 5.11.2004.

Място – МКЦ
Вход:19 часа
Начало: 20 часа
Участници:

Siniac - Македония
Rotting Christ - Гърция

Най-добрата за момента македонска метъл-група на една сцена с най-добрата Балканска метъл банда. За Siniac това е и първа концертна промоция на албума им Timeless Getteringg.

Rotting Christ е сигурно най-добрият и най-популярен метъл състав, излязъл от Балканите. Black/Death метъл групата се издава от небезизвестната Century Media records

Пънкодрама - 6.11.2004

Място – МКЦ
Вход:19 часа
Начало: 20 часа
Участници:

Лоши деца
Chi Ki Liki Tu - A
Two Sides
Паркети

Официална промоция на победителите от последния Лузер фест. Групата Лоши деца ще представи своя първи албум, издаден от Литиум Рекордс (организатори на ТАКСИРАТ).

На фестивала ще свири една от най-големите словашки пънк-рок атракции - Chi Ki Liki Tu - A . Групата е известна и с големия брой на живите си изяви - 140 за една година.

Two Sides и Паркети са участниците в пънк-вечерта, от македонска страна.

Hip-Hop-Rap Festival Street Beats Festivall - 7.11.2004.

Място – МКЦ
Вход:19 часа
Начало: 20 часа
Участници:

Да Џака Накот
Работам на случајот
Стриктно тврди ритми
Мал голем човек
Легијата
+ специални гости:
Кланот Исток
Бунтовникот Кемп
Урбана димензија
DJ сетове:
DJ Струја (Shuriken records.MK)
DJ Славе

Представяне на вторият албум на македонския рапър Да Џака Накот, който се представи успешно на тазгодишния EXIT фестивал, в Нови Сад. Най-талантливите, най-атрактивните и най-успешните хип-хоп/рап състави са участниците в Hip-Hop-Rap Festival Street Beats Festivall, според организаторите.

Изложба на Музика – 8.12. 2004

Място – МКЦ (кино ФРОСИНА)
Вход:19 часа
Начало: 20 часа

Представяне на албума “Змеј од хартија”, на Александар Пејовски (награда за най-добра джаз композиция в Италия) и пърформанс “Единаесет фрагменти за тивкото умирање на љубовта” - Изложба на Музика.

The Best Urban Sound from Macedonia – 9.12. 2004

Място – МКЦ
Вход:19 часа
Начало: 20 часа
Участници:

Bei The Fish
Foltin
Robotek

Литиум Рекърдс и интернационалната радио мрежа CROSS RADIO (македонския КАНАЛ 103) представят македонските изпълнители:
Bei the Fish – синглът им The End е на 1-во място в класацията на Крос Радио, Фолтин и Роботек (електро-поп).

ТАКСИРАТ 6 – финална вечер - 11.12.2004

Място: Скопски Саем (I хала)
Вход:18 часа
Начало: 19 часа
Участници:

WAILERS, KREATOR, ATHENA, ЛЕТ 3 и DARKWOOD DUB
Сподели.