Кръпки за конзолните версии на TESV: Skyrim излизат до две седмици

Pinterest LinkedIn +

Xbox 360 и PlayStation 3 потребителите, играещи издадената на 11 ноември пета игра от ролевата поредица The Elder Scrolls V, въпреки проблемите и при двете версии, няма да трябва да чакат още дълго до появата на първите системни ъпдейти на играта – ден преди появата на кръпката за PC версията, Bethesda обявиха, че планират да издадат тези за двете конзоли в седмицата след Деня на благодарността, който тази година се отбелязва на 24 ноември.

Най-сериозният проблем с поведението на Skyrim за Xbox 360 потребителите е свързан с влошаването на графиката след инсталацията на играта на твърдия диск на устройството; при PS3 версията се наблюдават значителен лаг (закъснение) и нарушаване скоростта на фреймовете в секунда след по-продължителна игра.

Предполага се, че именно тези проблеми ще бъдат решение с предстоящите кръпки, въпреки че според отзивите на Elder Scrolls общността, те не са единствени. И двата ъпдейта вече са завършени и подлежат на сертифициране, но Bethesda призовават играчите за търпение и толерантност, тъй като първите кръпки може да не решат "вашия" проблем. "Процесът тествай – поправи - открий причините за проблема отнема известно време. Не се отчайвайте".

Въпреки че Skyrim не е първата игра с проблематичен старт на американската компания, която наскоро загуби обжалването си срещу Interplay Entertainment относно разработката на Fallout Online, заглавието записа рекордни продажби в дебютната си седмица за цялата й историята – 7 000 000 млн. копия пласирани копия, половината от които са били изкупени още в първите 48 часа след появата й.

Критиката оцени изключително високо играта, а средноаритметичният й рейтинг от 95/100 според Metacritic й осигури първото място в класацията на най-качествените гейм продукции на 2011 г.

Сподели.