Гала премиерата на "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" се състоя в Лос Анджелис

Pinterest LinkedIn +

На 16 декември в Лос Анджелис се състоя световната гала премиера на "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" – нетърпеливо очакваната кулминация на фантастичната кино поредица, белязала живота на няколко поколения зрители и творци. Кулминация, която слага край на емблематичната история на Скайуокър, започнала през далечната 1977 г. с "Междузвездни войни: Нова надежда".

На забележителното празнично събитие присъства творческият екип на филма – режисьорът Дж. Дж. Ейбрамс, продуцентът и изпълнителен директор на "Lucasfilm" Катлийн Кенеди, композиторът на музиката – живата легенда Джон Уилямс,  младите звезди Дейзи Ридли, Адам Драйвър, Джон Бойега и Оскар Айзък, както и ветераните Марк Хамил, Били Дий Уилямс, Антъни Даниелс и Иън Макдърмид. Към тях се присъединиха Кели Мари Тран, Йонас Суотамо и новите попълнения във филма Наоми Аки, Ричард Е. Гранд и Кели Ръсел. По синия килим преминаха още любимците на феновете Трипио, R2-D2, D-O, Чубака, придружени от звезди от ранга на Харисън Форд, Стивън Спилбърг, Джон Фавро, Доминик Монахан, Кевин Смит, Спайк Лий и още много други изтъкнати личности от шоубизнеса.

Сред гостите бяха и най-верните и нетърпеливи фенове на далечната галактика, жадуващи да се докоснат до любимите си герои и първи да споделят финалното им приключение в зрелищния и изключително емоционален край на историята.

"Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" ни отвежда една година след събитията в "Последните джедаи". Рей, Фин, По и последните остатъци от Съпротивата се готвят за решаващо стълкновение със силите на Първия ред и се изправят пред лицето на най-голямото зло, олицетворено от завръщането на император Палпатин. Епичната битка ще се води както в безкрайните простори на галактиката, така и дълбоко в душите на познатите ни герои, всеки от които трябва да надмогне своите вътрешни демони.

Режисьор на "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" е Дж. Дж. Ейбрамс, който се завръща към поредицата след "Междузвездни войни: Силата се пробужда". Ейбрамс е и съсценарист на филма заедно с носителя на "Оскар" Крис Терио ("Арго"). Композитор е Джон Уилямс, написал музиката за всяка една част от сагата "Междузвездни войни" от "Нова надежда" (1977 г.) насам. В ролите са познатите от предишните епизоди Дейзи Ридли, Адам Драйвър, Джон Бойега, Оскар Айзък, Лупита Нионго, Донал Глийсън, Кели Мари Тран, Йонас Суотамо, Били Лоурд и ветераните Марк Хамил, Били Дий Уилямс, Антъни Даниелс и Кари Фишър. Към тях се присъединяват новите попълнения Наоми Аки, Ричард Е. Гранд и Кели Ръсел.

"Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" ще бъде в кината от 20 декември на 3D, IMAX 3D и 4DX, в дублирана и субтитрирана версия. Най-нетърпеливите фенове обаче ще могат да се насладят на епичния край на емблематичната сага ден по-рано – на 19 декември, на специални предпремиерни прожекции.


Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.