Kraftwerk работят върху нов албум

Pinterest LinkedIn +

Основателят на немските пионери в електронния звук, Kraftwerk - Ralf Hütter (Ралф Хутер), заяви, че феновете могат да очакват нов албум "съвсем скоро". Групата е почти готова със записите на единадесетото си LP, което се явява наследник на Tour de France от 2003 и ще бъде първият им албум без Флориан Шнайдер (Florian Schneider), който напусна Kraftwerk преди три години.

В момента четиримата виртуози на електронната музика изпълняват песни от осемте си албума издадени в периода 1974 - 2003 в Музея на Модерното Изкуство в Ню Йорк като част от 3D инсталация със специални звукови ефекти.

"Не сме заспивали. Все още работим по 168 часа на седмица още от самото начало през 1970" заяви Хутер, който е единственият оригинален член в състава на Kraftwerk в момента.

"Kraftwerk е като жив организъм. Музиката ни никога не изглежда завършена. Албумът си е просто албум, а за нас дори е малко скучен" каза още той.

Последният албум на иконите в електронния стил, бе издаден през 2003.

Миналата година те бяха гост-редактори на елентронното списание за интериорен дизайн, Wallpaper*, като създадоха уникален 3D брой, който се четеше с 3D очила.


Сподели.