Немислимото се случи! Отнемат седемте титли на Ланс Армстронг от Tour De France

Pinterest LinkedIn +

Живата легенда на колоездачния спорт, Ланс Армстронг, ще изгуби седемте си титли от обиколката на Франция и всички свои турнирни резултатите, постигнати след 1 август 1998 г., съобщи Американската антидопингова агенция (USADA).

Агенцията обвини Армстронг, че е използвал забранени вещества, и по-точно хормона еритропоетин и стероиди, както и кръвопреливания от 1986 г. насам.

40-годишният спортист подаде жалба пред федерален съд, за да се опита да спре разследването на антидопинговата агенция, но загуби. Той се оттегли от колоезденето миналата година след двугодишно федерално разследванe по сходни обвинения. Според решението на USADA, той никога повече няма да има право да се завърне към колоездачните състезания.

"Днес обръщам страницата", казва Армстронг в официално изявление. "Повече няма да се занимавам с този въпрос, независимо от обстоятелствата. Ще се посветя на работата, която започнах още преди да спечеля Tour De France – да служа на хората и семействата, засегнати от рака, особено на тези с по-нисък стандарт на живот".

Сподели.