Концертите Live 8 на DVD до края на 2005 г.

Pinterest LinkedIn +

Записи от концертите, организирани през юли т.г. под общото име Live 8, ще излязат на 8 ноември на четворно DVD, съобщава Billboard.

Дисковете ще бъдат издадени от компанията Capitol и ще включват пълните записи на концертите в Лондон и Филаделфия, както и избрани моменти от още седем концерта от други градове по света. Компанията EMI ще издаде и отделни единични сетове с концерти от Париж, Берлин, Рим и Торонто.

Четворният "Live 8" ще бъде допълнен с документални кадри, заснети по време на лондонското шоу, репетицията за феноменалния реюниън на Pink Floyd, кратки филмчета с участието на The Who и Travis, както и откъс с Ricky Gervais - звезда от британския сериал “Офисът” (The Office). За радост на българските фенове, комплектът ще бъде разпространяван и в България.

"Надявам се това да стане най-добре продаващото се DVD на всички времена", казва организаторът на Live 8 сър Боб Гелдоф (Sir Bob Geldof). "Това би било напълно заслужено. По-важното е, че то трябва да стане такова, защото така ще ни помогне да постигнем своята цел - да променим за добро живота на крайно бедните хора в Африка и да направим своето поколение поколението, което е спомогнало да се сложи край на тази срамна бедност."

В мегаконцерта Live 8, който се проведе на 2 юли т.г., взеха участие звездни изпълнители като Мадона (Madonna), R.E.M., Пол Маккартни (Paul McCartney), Стинг (Sting), Елтън Джон (Elton John), Coldplay, Стиви Уондър (Stevie Wonder), Destiny's Child, Bon Jovi, Jay-Z, Снууп Дог (Snoop Dogg), Green Day и Нийл Йънг (Neil Young).

Сподели.