Компанията-собственик на MTV се прегрупира

Pinterest LinkedIn +

Водещата компания Viacom – собственик на радио и телевизионни канали, сред които и MTV, обсъжда разделяне на бизнеса си в две акционерни дружества. Разпределянето на медиите в по-малки компании ще има за цел да увеличи инвестициите и, съответно приходите им.

Според предложение пред Борда на директорите на Viacom, едната дъщерна компания ще управлява MTV Networks и Paramount Pictures подразделенията, а другата - радиостанции, телевизионни канали и рекламни структури, сред които са CBS, Nickelodeon, UPN, Comedy Central, Spike TV и мн.др. Ръководството им ще бъде поето от досегашните двама съ-президенти на Viacom.

Според председателя на борда на Viacom, стабилността на авоарите е изключителна и компанията има големи перспективи в момента.

Въпреки успеха в досегашното управление, водещо до максимална възвръщаемост, подразделенията се разрастват с различна степен и имат различни инвеститорски характеристики.

Стъпката с разделянето ще се направи, за да се даде възможност за увеличаване обема на бизнеса, чрез привличане на нови инвеститори. Така компанията ще се възползва в пълна степен от активите си и акционерите й ще са много по-печеливши.
Сподели.