"Koenigsegg" подготвя нова "достъпна" суперкола за 2020 г.

Pinterest LinkedIn +

"Koenigsegg" не харесва тенденцията всички нови суперколи да струват все повече и повече. Затова компанията подготвя нов модел, който да е "по-достъпен", съобщава "TopGear".

Цената на колата ще е около 1 млн. евро. На фона на конкурентите от същия клас, които вече са повече от двойно по-скъпи, от "Koenigsegg" очакват това да увеличи значително интереса към марката.

Шведската компания в момента продава около 20 коли на година, а очакванията са новият модел да увеличи бройката им поне 5 пъти. Основателят на компанията Крисчън вон Кьонигзег коментира, че брандът вече е доста популярен и е надраснал сегашното темпо на производството.

В момента "Koenigsegg" прави предимно т.нар. хиперавтомобили – възможно най-бързите и ексклузивни коли. Стъпка по-надолу са суперколите, които са малко по-евтини и съответно достъпни за повече клиенти.

От компанията смятат, че "суперексклузивна суперкола на малко по-ниска цена" ще увеличи значително производството на компанията, което ще ѝ даде възможност да разработва още по-сложни хиперколи.

Компанията иска новата кола да е "напълно CO2 неутрална". Тя ще има двигател с вътрешно горене, който ще е силно модифициран и комбиниран с електромотор. Колата ще представи нов подход към хибридите, като ще може да работи изцяло с чист алкохол и няма да се нуждае от бензин дори и на -30 градуса.

"Koenigsegg" планира да представи колата официално през 2020 г. Тя няма да е наследник на нито един от сегашните модели, а ще е нова линия.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.