Клуб Строежа представи Live 4

Pinterest LinkedIn +

На 4 ноември столичният клуб Строежа беше домакин на концерта на три пънк-ска-реге банди - Plastic Bo., Уикеда и американците Whiskey Avеngers.

Стартът на събитието беше поставен малко след 23 часа с изпълнението на група Plastic Bo. от Асеновград. Бандата направи едни от най-популярните си песни като "Ставри", "Самолет", "7000 неща", "11 коловоз",  както и хоп-ска версия на култовото парче на House of Pain "Jump Around".

Репертоарът на Plastic Bo. включваше и кавър версия на хита на група Диана Експрес "Усмивката”.

Освен Plastic Bo. на сцената в клуба се качиха музикантите от Уикеда, които се представиха в напълно обновен състав. Брас секцията беше заменена с клавишни в лицето на Ясен Обретенов – Яшата (Kaya, КГБ).

Уикеда вече може да се похвали и с нов барабанист, след като привлече в редиците си Владимир Георгиев – Попа (Контрол, КГБ, Конкурент). Освен най-популярните си песни, музикантите изсвириха и чисто новото си парче "6 юли".

По време на представянето си фронтменът на групата Ерол Ибрахимов обяви официално участието на Уикеда в тазгодишния конкурс Евровизия. Въпреки, че конкурсното парче "Smelly King Size Bed" е регистирано от соловия проект на музиканта Guava Jelly, на сцената ще излязат самите Уикеда.

Финалът на музикалната вечер беше отреден за американските гости от Whiskey Avеngers. Петимата музиканти са на европейско турне от средата на октомври, част от което е и България.По време на шоуто групата изпълни повечето парчета от единствения до момента албум – “Round One”, както и няколко кавъра включително “Careless Whisper” на George Michael.

Концертът на американците продължи до късно след полунощ, а купона продължи с тематично афтърпарти.

Сподели.