Клиф Блезински обяви Project Bluestreak, отговори на въпросите около играта

Pinterest LinkedIn +

Главният дизайнер на Gears of War Клиф Блезински обяви първия проект на своето ново студио Boss Key Productions, в което вече работят около дузина опитни кадри – бивши служители на Epic, Ubisoft и Activision.

Играта, с която Boss Key Productions ще направи своя дебют, носи кодовото наименование Bluestreak и ще бъде PC ексклузивен free-to-play sci-fi арена шутър (да не се бърка с MOBA!), който ще достигне до играчите чрез Nexon.

Изборът на платформа, бизнес модел и партньор в лицето на южнокорейската компания за производство (MapleStory) и издаване на видеоигри предизвика известно недоумение сред част от гейм общността, която може да бъде считана за целева аудитория на Блезински.

В тази връзка той организира AMA сесия в Reddit, отговаряйки на въпросите на потребителите в реално време. След всичко, казано от него, може да се заключи, че изборът на free-to-play модел на издаване е продиктуван от желанието му всеки да може да играе Bluestreak и пак в името на тази цел той се е доверил на Nexon въпреки първоначалния си скептицизъм, получавайки отлични препоръки от други производители, на чието мнение разчита.

"Аз съм твърдо решен играта да не бъде Pay To Win (плати, за да спечелиш). Като се има предвид, че е шутър, аз искам онзи играч, който харесва играта, а не иска да харчи нито лев за нея, да бъде способен да победи хлапето, което е похарчило тон пари, за да има всичко възможно", казва Блезински. Той изтъква като основен мотив да приеме офертата на Nexon амбицията си да намери идеалния баланс между печеливш модел на монетизация и забавлението, което единствено има значение за феновете.

Блезински планира периодичното издаване на късометражни live-action филми, които да дават по-задълбочен поглед върху света на Bluestreak. Той също така се надява размерът на екипа му да достигне 15-20 души през първата година от дейността на Boss Key Productions, а в бъдеще - и до 60-70 души, както и "цял тон хора, работещи аутсорс".

Сподели.