Класираха най-печалните събития в шоубизнеса за 2008 г.

Pinterest LinkedIn +

Агенция Associated Press класира най-печалните събития в шоубизнеса в САЩ за 2008 г. Като най-тъжен момент бе избрана смъртта на холивудската звезда Хийт Леджър (Heath Ledger).

Новината за смъртта на Леджър, който почина на 28 години, предизвика отзвук не само в средите на шоубизнеса, но и в цял свят. Последната роля на актьора като Жокера от "Черният рицар" бе определена от критиците като едно от най-силните превъплъщения в съвременното кино.

След като бе номиниран посмъртно за награда "Златен глобус" за най-добра поддържаща роля в "Черният рицар", експертите очакват да последва и номинация за "Оскар".

Като втори най-печален момент за 2008 г. е класирана трагедията със семейството на Дженифър Хъдсън (Jeniffer Hudson).

През октомври майката и братът на носителката на "Оскар" бяха застреляни в дома си в чикаго. Седемгодишният й племенник бе отвлечен и впоследствие беше намерен мъртъв.

Третата позиция е за самолетната катастрофа на члена на Blink-182 - Травис Баркър (Travis Barker).


Разбитият самолет с Травис Баркър. 

През септември самолетът, в който се намирал Баркър, се запалил и взривил в Южна Калифорния. От шестимата души на борда оцелели само музикантът и още един пътник. Докторите дълго се бориха за живота на Баркър, който получи изгаряния втора степен. Травис в момента се възстановява и се очаква да се появи на публично събитие в Холивуд на Нова Година.

В печалната класация влизат още трагедията с фенката на съдийката от American Idol - Пола Абдул (Paula Abdul) и смъртта на комика Бърни Мак (Bernie Mac) след усложнения от пневмония.

Сподели.