Top 10: Най-яките джаджи на 2008

Pinterest LinkedIn +

Коя беше най-яката джаджа или нова технология през изминалата година? Разбира се, няма еднозначен отговор, но списание Time подреди 10-те най-обсъждани или революционни технологии за 2008-а.

За съжаление повечето от тях не можеш да си ги купиш от България официално, но пък някои от тях можеш да си поръчаш в интернет.

1. Optoma Pico PK-101

От всички джаджи в списъка, тази със сигурност би предизвикала завист дори у Джеймс Бонд.

Това е малък джобен проектор , който свързвате към iPod-а си и гледате на стена или например прожектирате образи на седалката пред вас в самолета или рейса. Можете да прожектирате на разстояние от 20 cm до 250 cm дори при дневна светлина.

Pico тежи 110 гр. и на размери е по-малък дори от мобилен телефон. Към него можеш да си включиш слушалките или малка колонка. Батерията държи 1,5 часа, но устройството идва с две.

Цена: $399

2. Mitsubishi LaserVue 65-инча HDTV

Ако имате няколко хиляди долара за харчене, сигурно можете да се забавлявате и по друг начин, но ако искате телевизор, определено това ще е добър избор. Това е първият Full HD телевизор, който използва лазер за картината и 2/3 по-малко енергия от Плазма и LCD телевизорите.

Цена: $7,000

3. Apple iPhone 3G

С мейлите не е по-добър от BlackBerry, а като телефон не е нещо по-различно от другите такива. Но това е първият телефон, който реално започна ерата на т.нар. телефони-компютри.

С над 10 000 приложения, вграден GPS, сензори за движение и др.екстри можете да се запитате не какво може, а какво не може да се прави с iPhone?

Цена: 199$ (в България около 1200 лв)

4. Nikon D90

Огледално рефлексен фотоапарат и HD видеокамера в едно. С набора от екстра функции имате всичко, за което дори може би няма и да се сетите.

Цена: $1,200

5. FoxL Bluetooth колонка

Това е джобна колонка с Bluetooth за плейъра ви или хендс фрий за колата ви. Оказва се, че малката колонка може да извади такъв звук, който да учуди дори болен меломан. Има и вграден микрофон, когато я използвате в комплект с телефона си. Недостатъкът й е, че не работи с iPhone през Bluetooth, а само през кабел.

6. Sennheiser MX W1 безжични слушалки

Да сложиш 500 долара в ушите си е прекалено. Но според запознати, тези слушалки го заслужават. Звукът до тях достига без жици, некомпресиран и с патентовано качество от Kleer Corporation. Просто закачате предавателя към източника на звука - телевизор, iPod или друг плейър и се наслаждавате на чистотата на усещането. Към тях върви и зарядно за път, което може да ги поддържа до 3 презареждания.

Цена: $499

7. Flip MinoHD

Това е най-малката джобна камерка, способна да заснеме high definition видео. Камерката има само един бутон. Първият път, когато я свържете чрез USB на компютъра си, се инсталира директно софтуер, който ви позволява да качвате клиповете си директно в youtube и други места. Камерката е с капацитет 4 GB или около час и половина видео.

Цена: $230

8. Kindle

Kindle е устройство за четене на книги, с което можете да си сваляте дори най-новите заглавия, благодарение на способността му да се свързва с интернет. Макар преди години да изглеждаше невероятно да четем книга в електронен вариант, се оказа, че Kindle предизвика невероятен интерес. Поръчалите го през 2007 г. трябваше да чакат до 2008, за да си получат устройството, поради голям интерес и малкото произведени количества.

Цена: $359

9. Roku Netflix Box

Тази играчка върши работа само в Щатите. Връзвате малката кутийка към телевизора си и домашната WiFi мрежа. Веднага получавате достъп до 12 000 филма и редовно ъпдейтвани телевизионни шоута. Всички спецове в бранша твърдят, че подобни устройства ще заменят твърдите носители в най-скоро време по света и не толкова скоро у нас.

Цена: 99$ + абонамент към Netflix

10. "Home" за Playstation 3

След неколкократни отлагания, най-накрая виртуалният свят на Sony се появи на бял свят и даде още една причина да притежавате скъпичката конзола. Потребителите създават аватар по свой образ и подобие, след което получават апартамент в близост до "градския площад".

Home е нещо средно между Second Life и The Sims.Там можете да се поразходите из града, да си полафите с хора (през bluetooth хендс фрий или чат). Можете да се събирате и да играете различни игри, включително и онлайн.

Цена: безплатно
Сподели.