Класика от 60-те и 70-те озвучава нова лента на Tarantinо

Pinterest LinkedIn +

Саунтракът към най-новия филм на Куентин Тарантино (Quentin Tarantinо, на снимката) "Death Proof" е дело на музикалната компания Maverick Records.

Във филма, който ще бъде издържан в стилистиката на киното на ужасите, ще преобладават класически песни от 60-те и 70-те години като "Jeepster" на британската рок банда T Rex, "Staggolee" на блус групата Pacific Gas & Electric, "Down In Mexico" на The Coasters, and "Good Love, Bad Love" на R&B легендата Еди Флойд (Eddie Floyd). Към саундтрака на лентата се включва и една композиция на италианския композитор и носител на награда "Оскар" Енио Мориконе (Ennio Morricone), която се казва "Paranoia Prima".

"Death Proof" е само едната половина от общия проект на Тарантино и Робърт Родригес (Robert Rodriguez), които работят заедно върху грайндхаус филм, състоящ се от няколко независими една от друга части. "Planet Terror" е заглавието, върху което работи Робърт Родригез. Двете части ще бъдат разделени от няколко трейлъра от несъществуващи филми, направени от Ели Рот (Eli Roth) и Роб Зомби (Rob Zombie).
Сподели.