Китай забрани на телевизиите да показват "женствени мъже"

Pinterest LinkedIn +

Китай забрани женствени, нежни мъже да се появяват по телевизията и стрийминг платформите в страната. Тази забрана е свързана с новата строга политика на правителството, което е решено да наложи по-твърд морал и дисциплина сред младите китайци.

Разпорежданията, издадени от Националната администрация за радио и телевизия, са част от плана на президента Си за "национално подмладяване". Той е свързан с по-строг контрол от страна на комунистическата партия спрямо бизнеса, образованието, културата и религията.

На телевизионните оператори е наредено да не популяризират "вулгарни интернет знаменитости" и да не се възхищават на богатството и знаменитостите. Вместо това те трябва "енергично да насърчават отличната китайска традиционна култура, революционната култура и напредналата социалистическа култура", се казва в официалните документи.

Държавната администрация е обявила на населението, че "трябва твърдо да бойкотираме ненормалната "изнежена" естетика, за да се справим с феномена актьори и актриси да нарушават законите и да губят моралните си устои".

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.