Китай разкритикува "Ройтерс": агенцията избрала грозна снимка на китайска олимпийска шампионка

Pinterest LinkedIn +
Китайското посолство в Шри Ланка разкритикува световноизвестната информационна агенция "Ройтерс" ("Reuters") за избора на снимка, с която е илюстрирана новина за победата на китайската представителка във вдигането на тежести. Тежкоатлетката 
Чжъхуей Хоу спечели олимпийската титла в категория до 49 килограма. На 24 юли Хоу постави олимпийски рекорди в три различни категории: тя събра 210 килограма в двубоя и постигна 94 килограма в изхвърлянето и 116 килограма в изтласкването.

Тези изключителни постижения обаче заслужават да бъдат представени на света по по-красив начин, смятат от посолството на Китай. Ето какво написаха те в Туитър: "Сред всички снимки от игрите "Ройтерс" е избрала тази, която единствено показва колко грозни са те". Нещо повече, посланиците смятат, че това никак не е случайно: "Не поставяйте политиката и идеологиите над спорта, наричайки себе си безпристрастна мейдийна организация. Срамота!".

Посолството се възмущава от избора на снимка
За сравнение от посолството публикуват и други снимки, разпространени от "Ройтерс", на които атлети от други страни изглеждат далеч по-красиви, спокойни и усмихнати. "Същия ден, същите Олимпийски игри, същата "Ройтерс", различни лица. Може би защото всичко добро в живота става по-лесно за белите западняци?

Ние казваме, че тези пристрастни мейнстрийм медии са грозни. Но не и атлетите! Те са красиви, независимо от техния цвят и националност!" - заявиха още посланиците.

Посолството обвини

За да не бъдем обвинени и ние в пристрастност, споделяме и как "Асошиейтид прес" видя китайската шампионка:


Китайската тежкоатлетка на почетната стълбичкаСподели.