Kiss и Metallica идват, но не съвсем?

Pinterest LinkedIn +

В приключение, каквото не са и сънували, се забъркаха Kiss и Metallica. Концертите са меко казано под въпрос, писа в-к "Телеграф".

Kiss наистина са поканени да свирят на 16 май в София, но от друг организатор. Лошите момчета на рока са поискали хонорар от 600 000 долара. В последния момент "Болкан Ентъртеймънт" е предложил на групата хонорар от 728 000 долара, изнесе информация печатното издание. Kiss са приели новата оферта, но са поискали банкова гаранция. Такава не е предоставена, признаха от "Болкан Ентъртеймънт" пише "Телеграф".

Mеждувременно шокирани от мръсния номер, най-големите спонсори са се оттеглили и са отказали 250 000 долара, обещани на другия организатор, информира вестника.

За Metallica са уговорили "Каменица" да е наш спонсор. До 10 дни ще ви съобщим спонсорите и за Kiss. Така шефът на "Болкан Ентъртеймънт" Петър Петров отговори на въпроса на "Телеграф" вярно ли е, че спонсорите са се оттеглили.

Без тях, за да излезе концертът на нула, трябва да се продадат 130 000 билета по 60 лева. Засега се предвижда концертът да е на стадион "Академик", който побира до 30 000 души. В продажба ще бъдат пуснати от утре 2000 билета от 40 и 50 лева. Ако продадем повече от 30 000 билета, ще преместим концерта на "Васил Левски", каза Петров.

Имаме запитване дали можем да дадем стадиона за 2 концерта. Преговори обаче още не са водени, са казали за "Телеграф" от управата на националния стадион. Въпреки това организаторите вече обявиха, че концертът на Metallica ще е на "Васил Левски".

Хонорарът, който групата е поискала за него е милион и половина долара. Заедно с разходите за техника и настаняване, сумата набъбва до 1,8 млн. долара. Как ще бъде набрана тя от един спонсор и билети няма отговор.

В събота Болкан пуска 4000 билета на цени между 30 и 50 лева, във всички точки за продажба на фирмата Eventim. Зад аферата с надутите и необезпечени хонорари стои същият промоутър, който излъга хиляди с несъстоялия се концерт на Дженифър Лопес, припомнят от  в-к "Tелеграф".

Тогава обаче той работеше за друга фирма, която малко след това фалира. Негова била идеята за сензационното измъкване на концерта на Kiss от конкурентите, както и за екзотичната покана на една от най-скъпите групи.

Междyвременно за сайта Katehizis.com, днес Петров коментира публикацията така: ""Написаното във в-к. "Телеграф" категорично не отговаря на истината. Световната практика е при подписване на договора и преди пускане на билетите в продажба на групата да бъде предплатено. Това ние сме го направили и за двете групи още преди двайсетина дена."

"Вестник "Телеграф" за мен се превръща в абсолютно жълт вестник, с който аз лично повече няма да работя", каза по-късно в интервю за радио Z-Rock Петров.

Сподели.