След Metallica и U2 скочиха срещу P2P

Pinterest LinkedIn +

Мениджърът на групата U2 Пол МакГинес (Paul McGuinness) предложи да се спре достъпа до интернета на потребителите, които свалят музика чрез програмите за споделяне.

МакГинес призова да се сложи край на музикалното пиратство в световен мащаб чрез забрана на достъпа до мрежите за обмен на файлове. Освен това той посъветва да се наказват големите интернет компании, като например Yahoo! и AOL, ако не са в състояние да предотвратяват незаконния обмен на файлове, съобщава изданието The Times.

Като пример МакГинес посочи ситуацията с последния албум на Radiohead "In Rainbows". Мениджърът на U2 отбеляза, че макар и албумът да се е разпространявал чрез сайта на Radiohead безплатно, по-голямата част от потребителите е предпочела да го сваля от P2P-мрежата.

"Този случай доказва, че потребите при всяко положение ще крадат музика, ако им се предоставя такава възможност", - заяви МакГинес.

Пол МакГинес е мениджър на U2 от 1978 г, практически от самото начало на кариерата на ирландската група. Той е работил с изпълнители като Пи Джей Харви (PJ Harvey), The Stranglers и Art of Noise.
Сподели.