Киносъбитието "Аватар: природата на водата" вече е в кината

Pinterest LinkedIn +

Бляскава галапремиера в София ознаменува завръщането ни на Пандора

Днес, 15 декември, продължилото повече от десетилетие очакване приключи – киносъбитието "Аватар: Природата на водата" е вече в кината. Ненадминатият визионер Джеймс Камерън успява за пореден път да надскочи себе си и подарява на зрителите едно уникално и незабравимо киноизживяване, надхвърлящо дори и революционния първи филм от 2009 г., с който завинаги промени света на киното и представите ни за качествено и зрелищно забавление.

Изключителната възможност да бъдат сред първите, завърнали се на Пандора, получиха редица фенове, специални гости и родни звезди, които присъстваха на достойната за пищността и мащабите на "Аватар: Природата на водата" бляскава галапремиера, която се проведе вчера, 14 декември, в IMAX залата на "Cinema City" в "Mall of Sofia". Два живи аватара, дошли специално от Пандора, тематичен бар с оригинални напитки и иновативен кетъринг, вдъхновени от богатото биоразнообразие на извънземната луна, както и фотобудка, която пренасяше гостите директно в света на "Аватар", направих събитието наистина запомнящо се и незабравимо, подготвяйки всички за предстоящото зрелищното киноизживяване.

Няма да бъде пресилено, ако определим "Аватар: Природата на водата" като визуален спектакъл. Сюжетът му предлага и много истинска и емоционална история за семейство, което се опитва да оцелее. Повече за естеството на филма научаваме лично от Джеймс Камерън и звездите Зоуи Салдана, Сам Уортингтън, Сигорни Уивър, Кейт Уинслет, Стивън Ланг и Клиф Къртис, които в специално видео зад кулисите „Завръщане на Пандора“ разкриват впечатленията си за амбициозната и вълнуваща продукция.

Действието на "Аватар: Природата на водата" ни отвежда десет години след събитията в първия филм. Джейк живее щастливо заедно с Нейтири и техните деца, но когато стара заплаха се завръща на Пандора, двамата са принудени да напуснат дома си и да се отправят към различни региони на изобилстващата от живот луна и да търсят помощта на други "нави" племена. Неприятностите обаче ги следват по петите.

"Аватар: Природата на водата" всъщност е разказ за трагедиите, които преживяват Джейк Съли и Нейтири, и за битките, които водят, за да останат живи и да запазят семейството си.

Режисьор е Джеймс Камерън ("Пришълците", "Бездната", "Терминатор 2", "Титаник", "Аватар"), който е и сценарист заедно с Джош Фридман ("Война на световете"). В ролите са Зоуи Салдана, Сам Уортингтън, Сигорни Уивър, Стивън Ланг, Клиф Къртис, Джоел Дейвид Мур, К. К. Х. Паундър, Еди Фалко, Джемейн Клемент, Джовани Рибизи, Мишел Йео и Кейт Уинслет. Продуценти на филма са Джеймс Камерън и Джон Ландау.

Моментът настъпи! Пандора ни очаква с "Аватар: Природата на водата" в кината на 3D, HFR 3D, IMAX 3D и 4DX, в дублирана и субтитрирана версия.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.