Киномания представя филми на Antonio Banderas, Anthony Hopkins и др.

Pinterest LinkedIn +

Филмите на холивудските звезди Антонио Бандерас (Antonio Banderas), Антъни Хопкинс (Anthony Hopkins), Бен Афлек (Ben Afflek), както и още 74 продукции, ще бъдат представени пред българска публика в рамките на 21-то издание на Киномания.

Кино форумът ще се проведе от 2 до 29 ноември като филмите ще бъдат прожектирани в зала 1 на НДК, столичните кина "Люмиер", "Дом на киното", "Одеон" и пловдивското кино "Лъки", съобщават организаторите на събитието - НДК и продуцентска къща "Le Spot".

Програмата на тазгодишната Киномания включва общо 77 филма, като 55 от тях ще бъдат излъчени единствено по време на събитието.

"Очакваме да има много специални гости на Киномания", каза директорът на НДК Христо Друмев по време на пресконференция по повод старта на кино форумът.

Филмът за световно известната швейцарска юриска, основен деятел в Международния трибунал в Хага, Карла Дел Понте "Списъкът на Карла" ще бъде представен пред българската публика от самата нея.


Христо Друмев (вдясно) и Искра Петрова (вляво) разкриха подробности за програмата на тазгодишната Киномания. Снимка: Avtora.com

"Пуснали сме всичките си пипала, за да изправим Антонио Бандерас, който в момента е в България, в зала 1 на НДК за представянето на филма си "Летен Дъжд", допълни Друмев.

В рамките на Киномания ще бъдат прожектирани филми на Франсис Форд Копола (Francis Ford Coppola), Гийермо Дел Торо (Guillermo del Toro), Ингмар Бергман (Ingmar Bergman), Стив Бушеми (Steve Buscemi), Микеланджело Антониони (Michelagelo Antonio), Уес Андерсън (Wes Anderson) и др.

"Продуцентска къща Le Spot организира конкурс за късометражен филм към Киномания, като ще продуцира две ленти", каза шефът на продуцентската къща Искра Петрова.

Билетите за прожекциите ще бъдат 5 лв. за ученици и пенсионери и 7 лв. за всички останали.

Сподели.