King Kong удържа лидерството в американския боксофис

Pinterest LinkedIn +

За втора поредна седмица Peter Jackson и неговият римейк на култовия “King Kong” от 1933 г. са окопирали първото място в американския боксофис (US Boxoffice).

Съвременната мегапродукция, която е струвала на продуцентите си завидния бюджет от 207 млн. долара, заслужено продължава да е на върха на световните кинокласации, базирани по приходи.
 
Naomi Watts (на снимката), Adrien Brody и Jack Black са главните персонажи в епичната драма за гигантската горила Кинг Конг, която се привързва към млада дама и се бори за нея, както на мистериозен остров, така и в сърцето на Ню Йорк. Специализираната критика прогнозира, че филмът ще бъде един от претендентите за Оскар, поне в 2-3 различни категории.
 
Както и миналата седмица на втора позиция е “The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and the Wardrobe”. Филмът е първата съвременна екранизация на седемтомната фентъзи история на C.S. Lewis, писана през 1950 г. Режисурата на първия том от поредицата е поверена на режисьора Andrew Adamson, който до този момент е работил предимно върху анимации. Tilda Swinton, Georgie Henley и William Mosley са част от актьорския каст, а Liam Neeson и Rupert Everett са записали участие само като глас. Историята в “The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and the Wardrobe” препраща във вълшебния свят на страната Нарния, където злата Снежна кралица е “сковала” страната в 100 годишна зима. Четирите деца на семейство Певънси случайно откриват начин на “пътуват” във времето посредством магически дрешник. Така те попадат от Англия през 40-те в приказната Нарния, където се оказва, че древно пророчество описва децата като избавители от надвисналото зло.
 
Първото ново предложение този уикенд е “Fun with Dick and Jane”. Това е най-новата комедия на режисьора Dean Parisot, който е разполагал с прекрасен каст в лицето на Jim Carey, Tea Leoni и Alec Baldwin. Другият важен елемент е сериозният бюджет от 100 млн. долара. Римейк на филм със същото заглавие от 1977 г. продуцентите са заложили на печелившата комбинация от Jim Carey и изпробван сценарий. Семейство Харпър фалират след като техният шеф докарва фирмата си до умишлен банкрут и завлича парите на всичките си служители. Изправени пред дилемата да умрат от глад или да нарушат закона, те стават обирджии на магазини, за да се прехранват. Голямата им цел тепърва предстои – да оберат предишния си шеф.
 
Две години след успеха на първия филм - “Cheaper by the Dozen”, вече е факт и неговото продължение, което застава директно на четвъртата позиция. Steve Martin и Bonnie Hunt отново трябва да се справят с дузината си деца, който могат да побъркат всеки, дръзнал да се занимава с тях. Този път семейство Бейкър заминават във ваканция, където “детските интереси” се сблъскват с тези на друго многолюдно семейство, което е не по-малко трудно за комуникация. “Войната” между тях ще бъде безмилостна. Carmen Electra и Piper Perabo са другите големи имена в комедията на Adam Shankman.
 

“Memoirs of Geisha” е новата мащабна продукция на режисьора Rob Marshall. Предишният му филм “Chicago” взе цели шест награди Оскар през 2002 г. Сега той надниква в покрития с мистика живот на японските гейши, като за целта е работил предимно с японски екип. Главната роля е поверена на голямата нова звезда на азиатското кино Ziyi Zhang, която изиграва първата си главна англоезична роля за  Холивуд. Процесът, в който едно младо момиче се превръща в най-желаната гейша в околността, през забраната й да има собствени чувства, е линията, през която ни превежда сценарият на този драматичен разказ.
 
Шестото място този уикенд е за Claire Danes, Sarah Jessica Parker, Diane Keaton и Dermot Mulroney, които са само част от големите имена във филма “The Family Stone”. Лентата е вторият сериозен режисьорски опит на младия Thomas Bezucha. Освен че е застанал зад камерата, Thomas е и сценарист на филма. Историята разказва за семейство Стоун и изненадите, които им подготвя любимият им син. На коледната вечеря той представя на близките си жената, за която смята да се ожени. Те обаче не са във възторг и не смятат момичето за достойно за тяхното семейство.
 
Johnny Knoxville, познат предимно от излъчваното шоу “Jackass” по MTV, е голямата звезда в “The Ringer”. Черна комедия, която залага на преживяванията няколко неудачника и техните приятели. Достатъчно е да се споменат имената на братята Farelly, които в случая са само изпълнителни продуценти на филма, но навсякъде се усеща тяхното присъствие. Сюжетът гравитира около Стив, който трябва да се “престори” на инвалид за да участва на “Олимпийските игри за инвалиди”, което се провеждат в неговия град. Целта му е със спечелените пари да направи операция на чичо си, чиито пръсти на ръката са отрязани наскоро заради комарджийската му страст.
 
На осма позиция се е класирал най-новия филм на Steven Spielberg - “Munich”. Заклеймена от еврейската общност продукция проследява събитията след трагичната смърт на 11 израелски атлета на Олимпиадата в Мюнхен през 1972 г. Те са избити показно от палестински терористи и тайната израелска служба Мосад изпраща своите агенти да потърсят отмъщение за сънародниците си. Eric Bana,  Daniel Craig, Mathieu Kassovitz и Jeoffrey Rush са главните герои в тази шпионска драма, базирана на истински събития и разкази на участници в цялата операция. Дълбок разказ за това каква е цената на отмъщението.
 
“Harry Potter and the Goblet of Fire” продължава да стои стабилно в десетката на  най-гледаните филма в северна Америка. Хари Потър и неговите приятели продължават обучението си за четвърта година в училището за магьосници “Хогуъртс”, където са изправени пред нови изпитания. Това включва Световното първенство по “куидич”, надпревара с още две подобни училища в Тримагически турнир, а за самия Хари - среща с мрачния Лорд Валдемор. Daniel Radcliffe, който изпълнява ролята на малкия магьосник, вече подписа личен договор за 14 млн. долара и за следващия филм. “Harry Potter and the Order of the Phoenix” е в процес на подготовка с английския режисьор David Yates.
 
На последната, десета позиция, директно влиза “Rumor Has It”, който е режисиран от ветерана Rob Reiner. В новата му комедия главните роли се изпълняват от Kevin Costner, Jennifer Aniston, Mena Suvari и Shirley MacLaine. Историята се завърта около откритието на млада журналистка, че преди години нейното семейство е станало вдъхновение за написване на книга и екранизирането й. В търсенето на истината младата Сара разкрива, че родителите й пазят тайни, които не трябва да излизат на бял свят.
 
Боксофис класация на Северна Америка за периода 23 – 25 декември: 
 

 Заглавие

Бюджет

Приходи до момента

1. “King Kong”

207 $ млн.

108 $ млн.

2. "The Chronicles Of Narnia:
The Lion, The Witch and 
The Wardrobe"

180 $ млн.

154 $ млн.

3. “Fun with Dick and Jane”

100 $ млн.

22 $ млн.

4. “Cheaper by the Dozen 2”

40 $ млн.

14 $ млн.

5. “Memoirs of Geisha”

85 $ млн.

10 $ млн.

6. “The Family Stone”

18 $ млн.

26 $ млн.

7. “The Ringer”

30 $ млн.

5 $ млн.

8. “Munich”

70 $ млн.

4 $ млн.

9. “Harry Potter and
the Goblet of Fire”

150 $ млн.

260 $ млн.

10. “Rumor Has It”

40 $ млн.

3 $ млн.

Сподели.